Preben Weissenborn (tv.) og Finn Orbe har meldt sig som instruktører, så holdet kan fortsætte træningen ved Bernstorff Slot, nu hvor de tre måneder er gået.

Preben Weissenborn (tv.) og Finn Orbe har meldt sig som instruktører, så holdet kan fortsætte træningen ved Bernstorff Slot, nu hvor de tre måneder er gået.

Motionist:

“Det har været forrygende og fænomenalt”

Preben Weissenborn og Finn Orbe har i dén grad nydt motionen, kostplanerne og det sociale samvær i ‘Bevæg dig - bevar dig mand’

Af
Annette Houman

Annette Houman

"En af hemmelighederne er at få motionen lagt ind i kalenderen. Når det er skemalagt, at du skal møde op til træning tirsdag klokken 10.30, skal der være seriøse grunde til at blive væk. Og der står jo 19 andre og venter på dig. I al slags vejr", fortæller Preben Weissenborn med begejstring i stemmen, da Villabyerne møder op i Bernstorff Slotshave til den sidste fællestræning den 26. maj.
Nu, hvor projektet 'Bevæg dig - bevar dig mand' er slut, kan han gøre regnskabet op:
"Det har været forrygende og fænomenalt. Jeg trængte til at tabe mig og har flere gange forsøgt at smide nogle kilo, men først nu er det lykkedes. Der er forsvundet 8,5 kilo, og det er ikke mindst takket være denne lille sladrehank", siger han og peger på skridttælleren, som alle deltagere er blevet udstyret med. Den sidder som et armbånd om håndleddet, og målet for alle er mindst 10.000 skridt om dagen.
"Men jeg er oppe på cirka 20.000 om dagen. Ud over vores fællestræning tre gange om ugen går jeg 16-17 kilometer hver dag. En længere tur om morgenen og en kortere om aftenen. Og når jeg skal på biblioteket eller ud at handle, går jeg, og jeg går gerne en omvej", forklarer Preben Weissenborn, der runder de 65 år næste gang.
"Man ser fantastisk meget, når man går. Jeg har set og opdaget steder, jeg ikke anede eksisterede, selv om vi har boet i Hellerup i 28 år", lyder det muntert.
"Og så er der den unge dame, der har ansvaret for madopskrifterne", siger han med henvisning til Kirstine Schlawitz, der sammen med kollegaen Claus Bøcker Pedersen står for træning og kostvejledning. Begge er ansat i 'Forebyggelse og sundhedsfremme' i Gentofte Kommune.

Der strækkes naturligvis også ud efter endt træning.

Der strækkes naturligvis også ud efter endt træning.

Nye kostvaner

"Jeg er kræsen, og det er mig, der laver med derhjemme. Men de retter, vi har fået opskrifter på, har været mættende og meget velsmagende. Jeg har i det hele taget ændret adfærd. Jeg spiser seks gange om dagen nu, jeg drikker ikke så meget rødvin længere, og jeg har skåret ned på mængden af ost, som jeg ellers holder meget af", smiler han, som i øvrigt blev inspireret til at deltage i projektet via sin kone, der så en annonce i Villabyerne, hvor kommunen efterlyste deltagere.
Også Finn Orbe har fået et stort udbytte af at deltage i 'Bevæg dig - bevar dig'-projektet.
Han meldte sig ikke for at tabe sig, men for at få mere motion og inspiration til en sundere kost samt ikke mindst "for det sociale".

Større kontaktflade

"Før løb jeg i weekenderne og spillede badminton, men nu motionerer jeg flere gange om ugen, og min sociale kontaktflade er blevet udvidet", smiler han, der netop er fyldt 65.
"Vi er fem, der har fundet sammen, og vi mødes på skift hos hinanden efter træningen og hygger os. Det er rent ud sagt sk... hyggeligt", smiler han, der bor i Gentofte med sin kone.
"Jeg kom med i projektet via netværket Hemingway Club, som er et tilbud fra kommunen til mænd over 60 år", fortæller Finn Orbe.
"Mange af vi 60 deltagere i 'Bevæg dig - bevar dig mand', er rekrutteret via Hemingway-netværket, hvor vi på et af vores onsdagsmøder havde besøg af en medarbejder fra forebyggelsesafdelingen".
Nu, hvor alle tre hold af cirka 20 mænd har gennemført projektet under ledelse af Kirstine og Claus, kører det videre med frivillige kræfter.
Både Preben Weissenborn og Finn Orbe er blandt de fire instruktører, der har meldt sig til at fortsætte tirsdagstræningen.

Udviklingskonsulent i kommunen, Claus B. Pedersen, den ene af de to, der har trænet deltagerne, noterer dagens resultat efter løb rundt om søen i slotsparken.

Udviklingskonsulent i kommunen, Claus B. Pedersen, den ene af de to, der har trænet deltagerne, noterer dagens resultat efter løb rundt om søen i slotsparken.

Hele indsatsen værd

"Da vi startede, kunne flere dårligt nok lunte rundt om søen her i parken. Det er virkelig gået fremad, og jeg lover dig - om et år løber vi ALLE rundt om søen", lyder det fra Finn Orbe, og Preben Weissenborn fortsætter:
"Jeg vil på det kraftigste opfordre kommunen til at fortsætte projektet og oprette nye hold. Det har været en kæmpe succes, og hvis det betyder, at vi undgår, at bare én af os sidder og savler to år før tid, så har det være hele indsatsen værd".
Og har man lyst, er man velkommen til at være med, tilføjer Finn Orbe:
"Hvis man har interesse i dette nye fællesskab, kan man jo møde op hver tirsdag kl. 10.30 ved Bernstorff Slot, hvor vi slutter af en time senere, og være med til at få en god start på dagen, en bedre kondition samt samvær med andre flotte fyre”.

Publiceret 04 August 2015 11:30

SENESTE TV