Talentfulde Towers-drenge tog prisen

Nordea Fondens udendørspris 2015 tilfaldt Copenhagen Towers' U19-hold. Dermed er amerikansk fodbold også blevet lokalt hædret af fonden

Af
Ole Tradsborg

"I har gjort, hvad seniorholdet ikke formåede i år. Her lykkedes det nemlig for jer på U19-årgangen at give klubben en 25 års jubilæumsgave i form af et dansk mesterskab (Junior Bowl, red.). Og udover at I har vundet Junior Bowl, har flere af jeres spillere og trænere deltaget på U17- og U19-landsholdet, hvor U19-holdet vandt VM-bronze tidligere i år.

I er samtidig en klub i stor vækst med mange nye medlemslicenser, og som I ved, er det med til at øge konkurrencen og gøre jer endnu skarpere, så I kan genvinde Junior Bowl igen til næste år".

Sådan indledte Jimmi Johannesen, filialdirektør i Nordea Hellerup, da han sammen med en lille delegation tirsdag aften overrakte en overrasket formand Jakob Munksgaard prisen på kr. 10.000.

Formanden var oprigtigt benovet over prisen, og han udtrykte sin tak således:

"Det er virkelig en stor ære, at vi er blevet valgt. Jeg er glad for, man har øje for det arbejde, der bliver gjort i klubben", indledte han.
"Vi har et rigtigt godt samarbejde med kommunen, og bl.a. de gode baneforhold, som er noget af det bedste, man kan få, er i kraft af kommunens støtte. Den kan jeg passende takke for", sluttede han og ventilerede, at pengene måske skal bruges til at købe udstyr, som kan komme nye prøve-medlemmer til gode.

Fortsat tårnhøje ambitioner

I CPH Towers er det nærmest tradition, at man vinder titler. Den samlede U19-sejr i forgangne sæson er derfor en del af en årelang tradition. Og ambitionen er klart at genvinde titlen.

På træningsbanen denne råkolde decemberaften er også holdets cheftræner, Simon Sonnesen, der også coacher de talentfulde U16-drenge.
"Det er klart, at vi går efter at vinde igen, men vi må i den kommende sæson, der starter til april, undvære et par markante spillere. Men vi går selvfølgelig efter det", lyder det fra cheftræneren, der kan eksemplificere det, han lige har sagt.

For til aftenens træning er der ikke mødt mange frem, da det primært er indendørs, vintertræningen foregår.

Men to talentfulde spillere er ude under åben himmel, bl.a. Marcus Bennet, der blev kåret til MVP (den mest værdifulde spiller, red.) under Junior Bowl-finalen. Han kan ikke længere stille op for U19-mandskabet, men bliver i stedet indlemmet i seniortruppen.
Sin unge alder til trods har han allerede prøvet en del og har også spillet for landsholdet på flere forskellige årgange.

En af 'arvtagerne' på U19-mandskabet, der også er i træningstøjet denne aften på kunstbanen K2, er Asbjørn Carlsbæk.
Endnu har han landsholdsdebut til gode, men han har ambitionerne i behold, for han har i mange år været en dominerende skikkelse på de forskellige Towers-årgange.
For ham er amerikansk fodbold den bedste sport, man kan dyrke. Selv om man bliver tacklet, så det synger i knoglerne.
"Det er en sport for alle størrelser, og ja, man er øm efter en kamp eller en træning. Man får altid knubs, men jeg giver mig altid 100 procent", siger han med et smil.

Han og holdkammeraterne skal til at opbygge muskelmassen, for uden hård fysisk vægttræning, holder man ikke længe på banen.

Så mens talent- og muskelmassen vokser i klubben, håber man også på medlemssucces fremover. Det skal to nye ungdomskonsulenter være med til. De skal arbejde med at hverve nye unge spillere og fastholde dem, som allerede er i klubben. Målet er i runde tal at doble medlemstallet fra 100 til 200 ungdomsspillere.

Publiceret 07 December 2015 15:00

SENESTE TV