Købmand Rasmus Vejbæk-Zerr (tv.) fra Hellerup Foodmarket i Rotunden og Henrik Beha Pedersen, grundlægger af Plastic Change.

Købmand Rasmus Vejbæk-Zerr (tv.) fra Hellerup Foodmarket i Rotunden og Henrik Beha Pedersen, grundlægger af Plastic Change.

Købmand Vejbæk-Zerr sparrede om miljøet med Plastic Change

Konceptet ’Erhvervsleder i praktik’ skal bygge bro mellem erhvervslivet og civilsamfundets små organisationer. I december havde foreningen Plastic Change besøg af Rasmus Vejbæk-Zerr fra Hellerup Foodmarket i Rotunden

Af
Jeppe Lund

'Erhvervsleder i praktik' skal skabe kontakt og øget forståelse mellem civilsamfund og erhvervsliv. Ledere fra lokale virksomheder sendes her ud i frivillige organisationer, der på den måde kan få hjælp til de mange spørgsmål, man har som lille organisation i vækst.
Her i december måned fik miljø-foreningen Plastic Change friske øjne på deres initiativ fra købmand Rasmus Vejbæk-Zerr fra Hellerup foodmarket i Rotunden.

”Vi har brug for hjælp til at finde de rigtige samarbejdspartnere, der kan løfte vores projekt videre. Altså, hvor er de store interessefælleskaber, som jeg bestemt mener findes derude", siger Henrik Beha Pedersen, der meget gerne ser flere erhvervsledere i praktik hos Plastic Change i fremtiden.

Kontakten er skabt via Frivilligcenter Gentofte, der samarbejder med IBM og Frivilligrådet om at sprede konceptet til lokale virksomheder og foreninger. Udover Plastic Change og Rotunden har der i år i Gentofte været skabt samarbejde med Type 1 og CA A-kasse, High:five og Xerox samt Gentofte Vågetjeneste og IBM.

Rasmus Vejbæk-Zerr tilbragte et par spændende timer med foreningen Plastic Change, som holder til på Henningsens Allé i Hellerup. Plastic Change er en international miljøorganisation med base i Danmark, der ønsker at skabe opmærksomhed om konsekvenserne af den voksende forurening med plastik i havene og miljøet.

Plastic Change arbejder med forskning, dokumentation, undervisning og kampagner, der skal sætte fokus på plastikforurening over for befolkningen og politikerne. I samarbejde med forskningsinstitutioner arrangerer de ekspeditioner for at indsamle data, der skal belyse problemets omfang.

'Erhvervsleder i praktik' projektet gav Rasmus Vejbæk-Zerr mulighed for at stille de rigtige spørgsmål med en udefrakommendes øjne.
”Det her samarbejde minder i virkeligheden rigtigt meget om den måde, jeg arbejder på i min hverdag, hvor jeg hele tiden er på jagt efter og opsøges af spændende nye samarbejdspartnere og leverandører. Jeg er meget interesseret i at være med i bæredygtige projekter med høj moral, og der må man sige, at Plastic Changes mission passer rigtig godt”, siger han.

Mødet blev desuden startskuddet til et længere samarbejde mellem Rotunden og Plastic Change om blandt andet at udvikle løsninger for forbrugerne, der gør det nemmere at håndtere plastikforureningen i hverdagen.

Publiceret 28 December 2015 14:00

SENESTE TV