Interview:

Julie tager scenen med Storm

Om aftenen spiller hun morder i forestillingen Chicago på Det Ny Teater, og om dagen er hun mor for sin 8. måneder gamle søn. Ungeredaktionen har mødt Julie Steincke

Af
Af Maria Overgaard Vinther og Amelia Kornerup

Prolog Vi befinder os i Hellerup. Vi stiller vores cykler op ad hækken og bevæger os langsomt hen mod den store hoveddør.
Vi er netop ved at ringe på, da vi opdager den flagrende seddel på døren, der fortæller os, at Julies søn Storm sover, og at vi derfor skal gå ind ad bagdøren. Sedlen er afsluttet med en smiley.
Vi banker på bagdøren, der lidt efter går op.
I døråbningen står en storsmilende Julie Steincke, der med et kæmpe kram byder os indenfor.
Vi sætter os til rette ved det hvide køkkenbord, mens Julie laver Lemon Grass-te til os. Midt på bordet står en skål med romkugler og andre lækkerier til os, for som hun siger: “I dag må man godt!”

1. akt: Kelly the killer

Snakken falder hurtigt på Julies rolle i Det Ny Teaters opsætning af Chicago, hvor hun spiller stykkets ene stærke hovedrolle Velma Kelly, den kendte sangerinde, der er fængslet grundet mordet på hendes mand og søster.
Julie spillede samme rolle på teatret tilbage i 2007-08, men fortæller at meget er sket på 10 år.
“Det er et næsten helt nyt cast og derfor en helt ny energi. Når det er nye mennesker, bliver tingene sagt på en anden måde.”
Udover ændringen af produktionen kan Julie også mærke, at hun har fået mere erfaring siden sidst:
“Jeg kan mærke, at jeg er blevet 10 år ældre og har oplevet meget i de år, så jeg er blevet en stærkere spiller siden sidst. Jeg har lært, at jo mere, jeg er mig selv på scenen og accepterer mig selv, jo modigere bliver jeg, og jeg tør dermed at være mere temperamentsfuld. Det er nu mere ægte og ikke det der utroværdige og overspillede, men noget mange kan relatere til.”

I Det Ny Teaters opsætning af ’Chicago’ spiller Julie overfor sin veninde Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Foto: Miklos Szabo

I Det Ny Teaters opsætning af ’Chicago’ spiller Julie overfor sin veninde Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Foto: Miklos Szabo

There is no I in team

I stykket står Velma overfor Roxie Hart, der spilles af skuespiller og veninde Maria Lucia Heiberg Rosenberg, og for Julie er især holdet og hendes medskuespiller vigtige for hende.
“There is no I in team. Jeg er en teamplayer, og jeg er ikke noget uden mit hold. Når man ved dette, så ved man også, at folk støtter op og hjælper en, så hvis man har en off-dag, så er de der til at gejle en op - Hvis castet kan sammen, så står vi stærkere.”
Julie indrømmer, at hun også er glad for at dele rampelyset med Maria Lucia:
“Det er dejligt at vide, at man ikke står alene med ansvaret, og at folk kommer for at se hele ensemblet og ikke kun mig. Maria Lucia og jeg er privat bedste veninder og arbejder meget forskelligt, så vi lærer af hinanden. Jeg beundrer hende meget, og til manges skuffelse har der ikke været nogen diva-fights,” griner Julie med et glimt i øjet.

Velma Kelly er den ene af musicalen Chicagos to hovedroller. Julie Steincke har spillet rollen før - tilbage i 2007-08. Foto: Miklos Szabo

Velma Kelly er den ene af musicalen Chicagos to hovedroller. Julie Steincke har spillet rollen før - tilbage i 2007-08. Foto: Miklos Szabo

2. akt: Storm var en stor beslutning

Julie fortæller med levende gestikulationer om sin rolle i Chicago, da vi hører en sød pludren. Julie hopper ned fra køkkenstolen og tager os med ind i stuen, hvor hovedpersonen i Julies liv ligger og snakker.
Det er sønnen Storm, der kom til verden for otte måneder siden. Ved den lille seng forklarer Julie, at sønnen var noget af et mirakel, for vejen til at blive mor var ikke helt ligetil.
“Det tog mig to år at overveje at få Storm med min ven Henrik Lund. Jeg er singlemor, men Henrik er en fantastisk far. Han er dog mindst ligeså presset som mig og har også en datter på 10 år ved siden af, så han har også sit at passe. Jeg har villet være mor, siden jeg var 18 år, og jeg har altid været mortypen, så da lægen gav mig ét år til at blive gravid i, vidste jeg, at det var ved at være sidste chance.”

Julie Steincke har fået sin søn Storm sammen med sin gode ven Henrik Lund, som også er skuespiller og med i Chicago. Privatfoto

Julie Steincke har fået sin søn Storm sammen med sin gode ven Henrik Lund, som også er skuespiller og med i Chicago. Privatfoto

Jeg har aldrig været så træt i mit liv

Julie begyndte prøveforløbet til Chicago fire måneder efter hun fødte, hvilket hun slet ikke vil anbefale andre:
“For det første skulle jeg have min fysiske form tilbage. Jeg er uddannet fitness-instruktør, så jeg rejste til England, hvor mine forældre kunne passe Storm, og så trænede jeg intenst to gange om dagen. Jeg kunne godt have tænkt mig at have trænet endnu mere, men da prøverne gik i gang, måtte jeg bare erkende, at det ikke var muligt for mig. Herudover skulle stemmen trænes op igen.”
Før i tiden bestod en typisk dag for Julie Steincke primært af fitness og motion, men alt dette har i den grad ændret sig siden Storms ankomst.
“Nu vågner jeg alt for tidligt, for herhjemme er det Storm, der bestemmer. Jeg har aldrig været så bumset og træt i mit liv, og jeg må skovle mad ind for at nå det hele.”
Men når klokken slår fire, begynder Julies arbejdsdag for alvor, og hun begynder så småt at varme både stemme og krop op.
“Klokken 17 tager jeg ind på teatret og får varmet fuldstændig op i teatrets fitnesscenter. Herinde får jeg også lidt mad indenbords og lidt ro, inden det går løs.”
I hverdagene er Julie hjemme kl. 23, hvor Storm igen venter på hende.

3. akt: DIY-pige

Julie Steincke har altid været en selvstændig kvinde, der tog sagerne i egen hånd, men hele forløbet med Storm har lært hende, at det er helt okay at få hjælp fra andre:
“Til sidst var jeg træt af at være en Do-It-Yourself-pige, og her trådte en række gode mennesker ind og var klar til at hjælpe mig. Mine medmennesker vil gerne hjælpe, og jeg har lært at række ud efter dem.”
Da vi spørger ind til, hvordan Julie holder balancen mellem sit arbejds- og privatliv, hiver hun en stor kalender frem med en række navne på.
Her fremgår det på hvilke dage, Julie får hjælp fra familie og venner til at passe Storm.
“Jeg holder fast i en lille gruppe mennesker, så jeg ved, at alle er trygge ved situationen. Først i maj, når Chicago har haft sidste forestilling, går jeg igen på barsel.”

En kæmpe hemmelighed

Julie holdt sin graviditet skjult fra offentligheden og pressen indtil Storms fødsel. Grunden hertil skyldes et problem, der ligger til familien:
“Jeg turde ikke melde ud, at jeg var gravid af den årsag, at jeg var bange for at miste Storm. Det ligger desværre til familien, at vi mister vores små helt op til meget sent.”
Som vi sidder der med tekoppen, kan vi ikke lade være med at undre os over, hvordan man som offentlig person formår at holde sådan en stor nyhed hemmelig.
“For det første postede jeg intet på de sociale medier, der viste min krop. På den måde gjorde jeg mig selv uinteressant for pressen. Midt i graviditeten spillede jeg 'Jekyll and Hyde' på Det Ny Teater, og mine kostumer blev lavet større og større, mens pressen og publikum troede, jeg tog på. Ingen opdagede noget.”
Men da Julie var langt henne, var hemmeligheden næsten umulig at holde på:
“Da jeg 7,5 måneder henne spillede Chess i Jylland, lagde publikum mærke til den store mave. Jeg slettede kommentarer om graviditet på de sociale medier, og når jeg mødte folk i virkeligheden, bad jeg dem holde på hemmeligheden. Dette lærte mig, at man godt kan stole på folk, og at de respekterer ens privatliv.”
Forud for selve beslutningen om at blive forælder med sin ven, har der været en masse overvejelser, samtaler og tanker:
“Det var egentlig en meget nem beslutning, men rejsen til den endelige beslutning var hård. Jeg har opnået alt det, jeg gerne ville karrieremæssigt, men jeg kom hjem til et ekko. Vi torturerer os selv med 'hvad nu hvis', og det hele skal helst regnes ud på forhånd, men man kan altså godt få begge ting til at hænge sammen.”

Epilog

Da interviewet er ved vejs ende, kan vi mærke på Storm, at han er sulten.
Vi går ud i gangen, tager overtøj på og gør os klar til at gå. Julie kommer op fra kælderen med to bægre babymos. Hun giver os en stor krammer og sender os ud i en eftermiddag, der virker lidt mindre grå efter en time i Julies selskab.

Julie Steincke kan opleves i forestillingen 'Chicago' på Det Ny Teater frem til 7. maj.

Publiceret 11 April 2017 13:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV