Gentofte klager over Lyngby-Taarbæk

Det er ikke i orden, at Lyngby-Taarbæk Kommune på egen hånd vedtager en miljøgodkendelse for Dyrehavsbakken, mener Gentoftes teknik- og miljøformand Karen Riis Kjølby (K), der nu sender sagen ind til Miljø- og Fødevareklagenævnet

Af
Signe Haahr Pedersen

Karen Riis Kjølby (K) kan ikke forstå, hvorfor Lyngby-Taarbæk Kommune har valgt at vedtage en miljøgodkendelse for Dyrehavsbakken uden om Gentofte Kommune.
“Vi vil gerne samarbejde, men lige nu træffer de en afgørelse hen over hovedet på os. Så har vi jo ikke en reel chance. Det er helt forkert at handle på den måde, når vi er fælles myndighed,” siger teknik- og miljøudvalgsformanden fra Gentofte Kommune, der ikke har tænkt sig at acceptere Lyngby-Taarbæks beslutning:
“Næste skridt er, at vi klager til Miljø- og Fødevareklagenævnet, fordi vi mener, at den afgørelse, som Lyngby-Taarbæk har truffet, er ugyldig, fordi kommunen har truffet den alene. Det kan den ikke. For en fælles myndighed er en fælles myndighed.”
Gennem to årtier har de to kommuner forsøgt at blive enige om støjgrænser og lukkedage for Bakken, som ligger på grænsen mellem dem. Forlystelsesparken hører til Lyngby-Taarbæk, og parkeringspladsen hører til Gentofte.
Men nu har førstnævnte taget sagen i egen hånd og vedtaget en miljøgodkendelse, der blandt andet giver Bakken lov til at holde åbent i efterårsferien og i julemåneden.
“Det her med, at Lyngby-Taarbæk går enegang, er vi meget forundrede over, og så er det i øvrigt vores opfattelse, at Lyngby-Taarbæk tilsyneladende kun ønsker at tage hensyn til Bakken ved igen at tillade flere støjgener, hvor vi i Gentofte Kommune gerne vil tage hensyn til både Bakken og dens naboer,” siger Karen Riis Kjølby og henviser til de mennesker, der bor i villakvartererne omkring den gamle forlystelsespark.

Frustreret forlystelsespark

På Bakken vokser irritationen over det årelange tovtrækkeri. En manglende miljøgodkendelse gør det nemlig svært at lægge langsigtede planer for stedet, der gang på gang må tage til takke med dispensationer, som kun gælder et til to år ud i fremtiden.
“Den frustration kan jeg da sagtens forstå, for de står lige i midten af to kommuner og kan ikke forstå, hvorfor de ikke kan blive enige. Og den situation, vi står i, er heller ikke noget, vi ønsker. Men vi er ligesom endt dér på grund af måden, Lyngby-Taarbæk forvalter det på,” fastholder Gentofte Kommunes teknik- og miljøudvalgsformand og fortsætter:
“Vi ser positivt på Bakken som virksomhed, som er til glæde for mange. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Men vores opgave er også at forholde os til de vanskeligheder, der kan opstå. Her er det nogle støjgener. Man må endelig ikke forveksle de to ting.”
Bakken har jo ligget, hvor Bakken ligger i flere hundrede år. Hvis man flytter til området, kan det vel ikke komme bag på én, at det nogle gange larmer?
“Jeg synes ikke, man kan se det på den måde. Vi har et samfund, hvor myndigheder og instanser arbejder for, at miljøet er rart at være i. Det gælder støjgener i det her tilfælde. Så kan man ikke bare sige, at så skulle man ikke være flyttet ind i det kvarter. Hvor går grænsen så?”

Håber på ugyldighed

Nu er det op til Miljø- og Fødevareklagenævnet at afgøre, om Lyngby-Taarbæks miljøgodkendelse bliver til virkelighed.
“Jeg håber selvfølgelig, at den bliver kendt ugyldig. Jeg kan slet ikke se, at man i Lyngby-Taarbæk har tillid til retslige instansers udtalelser, når man handler på egen hånd, som man har gjort her,” siger Karen Riis Kjølby.
Hvordan kommer I videre?
“Vi kunne godt tænke os, at vi satte os rundt om bordet med Lyngby-Taarbæk og tog en konstruktiv dialog, hvor vi blev enige om både at tage hensyn til Bakkens ønsker og at Bakken samtidig skulle arbejde på at nedbringe støjen.”
Læs mere om sagen her:
Byplansformand: "Bakken kan ikke fungere uden en miljøgodkendelse"
Grundejerforening: "Man bliver nemt fintfølende, når..."
Balladen om Bakken
 

Publiceret 23 May 2017 10:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV