Kabler og træstammer væltede ned over biler

Ingen personer kom noget til, da elkabler og cirka 30 træmaster tirsdag faldt ned over en række parkerede biler på Gersonsvej

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Nordvand er i øjeblikket i færd med at etablere en regnvandstunnel på Gersonsvej, men det var nu ikke regn, der tirsdag kl. 12.17 faldt ned fra oven på Gersonsvej.
Over en strækning på 200 meter faldt cirka 30 træmaster med elkabler ned over 10-15 parkerede biler. Kablerne var monteret i en trækonstruktion over vejen for at levere strøm til et trykluftsanlæg på selve byggepladsen, da en kraftig vind forårsagede, at træmasterne væltede.
Elkablerne var ikke strømførende på uheldets tidspunkt, men på grund af deres tykkelse - syv cm i diameter - og tyngde forårsagede de store skader på nogle af bilerne. Andre biler fik kun lettere skader. Ingen personer kom noget til ved uheldet.
Arbejdstilsynet blev tilkaldt, og de undersøger nu, om Østergaard/Aarsleff har overholdt reglerne og understøttet elkablerne godt nok.

</B>En sædvanlig praksis

Villabyerne har spurgt Nordvands administrerende direktør Carsten Nystrup, om han mener, der er begået nogen fejl eller overtrædelser af sikkerheden i forbindelse med uheldet.
“Så vidt, jeg er blevet orienteret, så er der tale om en helt sædvanlig praksis i den måde, strømmen blev sat op på. Der er tale om et beklageligt uheld, der skete, fordi der opstod en vindtunnel mellem bygningerne,” siger ham.
Østergaard/Aarsleff lagde efter uheldet sedler i alle de implicerede bilers vinduer, hvor virksomheden påtog sig skylden for uheldet og oplyste sit forsikringsselskab.
Nordvands administrerende direktør har et godt råd til de berørte bilejere.
“Borgerne skal få lavet deres biler hurtigst muligt. De skal ikke vente på udfaldet af et eventuelt tovtrækkeri mellem forsikringsselskaber. Hvis det ender med, at det er borgernes egne forsikringsselskaber, der skal dække skaderne, og borgerne dermed skal betale en selvrisiko, så dækker Nordvand den udgift i første omgang. Og så sender vi regningen videre til Østergaard/Aarsleff,” siger han.
Når strømmen overhovedet trækkes over vejen, så er det for at undgå støjende generatorer på byggepladsen til gene for naboerne. Men det må naboerne på Gersonsvej nok leve med nu, for udfaldet af tirsdagens uheld bliver, at man fremover vil benytte sig af generatoren på byggepladsen.
Østergaard/Aarsleff har fået påbud om at etablere en ny og mere sikker løsning ved en lignende konstruktion fra Ahlmanns Allé til Aurehøjvej. Det arbejde skete allerede tirsdag aften.

Publiceret 22 June 2017 12:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV