Sidste nøglebibliotek er forsinket

Ordrup Hal og Bibliotek er som nøglebibliotek blevet forsinket på grund af skærpede krav til sikkerheden. Nu er åbningen ændret til at blive ’i løbet af 2017’

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Borgerne i Ordrup må væbne sig med tålmodighed, inden de får deres nøglebibliotek.
I november fortalte biblioteksleder i Gentofte Kommune, Thomas Angermann, til Villabyerne, at bogorme og idrætsgale kunne glæde sig til 1. halvår i 2017, hvor Ordrup Hal og Bibliotek på Ejgårdsvej 11 skulle åbne som det femte og sidste nøglebibliotek.
Men den tidsplan er ændret. Nu er planen, at nøglebiblioteket åbner i løbet af 2017, fortæller Thomas Angermann.
“Grunden til forsinkelsen skyldes krav til anlægsprojektet, som vi ikke havde kalkuleret med, da vi planlagde anlægsprojektet – eksempelvis skærpet krav til sikkerheden på noget af vores IT-udstyr. De biblioteker, vi omdanner til nøglebiblioteker, er forskellige, og især Ordrup Hal og Bibliotek adskiller sig derved, at vi både giver adgang til hallerne og biblioteket i samme løsning. Noget, vi ikke har høstet erfaring med de fire andre steder,” siger han.

700.000 kr. til nyt system

Firmaet Bibliotheca, som har udført de tekniske løsninger på kommunens fire andre biblioteker, har også givet et tilbud på Ordrup Hal og Bibliotek, hvor der skal udføres adgangskontrol i form af en indgangscomputer ved bibliotekets indgangsdør, så brugerne kan lukke sig ind ved hjælp af registrering af lånerkort eller sundhedskort samt en pinkode.
Til kommunalbestyrelsesmødet mandag den 19. juni besluttede en enig kommunalbestyrelse at godkende en anlægsbevilling på 700.000 kr. over investeringspuljen.
Med det åbne bibliotek er det også et ønske, at idrætshallerne får tilsvarende adgangssystem, som gør det muligt for borgerne at benytte hallerne uden for åbningstiden.
Bevillingen på 700.000 kr. skal også gå til et intelligent overvågningssystem, der skal sikre opsyn med biblioteket, hal og fælles arealer, ligesom der installeres automatisk styring af blandt andet tyverialarm, dør og lys.

Publiceret 23 June 2017 12:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV