Søgårdsskolens leder takker af

Knud Nordentoft stopper efter næsten 40 års skoletjeneste, de 16 i Gentofte. Han er stolt af kommunens ambitiøse skolepolitik, men glæder sig til at få mere tid sammen med sine syv børnebørn

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Det er en erfaren skolemand, der med udgangen af denne måned takker af som leder på Søgårdsskolen.
62-årige Knud Nordentoft blev uddannet lærer i 1978.
Efter mange år som lærer og skoleleder i Sorø og Ringsted, kom han til Gentofte Kommune i 2001, hvor han har sat mange forskellige aftryk. Først som leder på Gentofte Skole, så af Hellerup Skole fra 2004–2007. Fra 2007–2012 var han pædagogisk chef i Børn og Skole, og siden 2012 har han så været leder på Søgårdsskolen.
Læg dertil, at han for to år siden i en periode også var midlertidig leder af Tranegårdskolen.
“Jeg har været vidt omkring – og jeg er pivstolt af at være ansat i en så ambitiøs og kompetent kommune som Gentofte Kommune. En kommune, der vil noget – og har visioner – og også tør gøre det,” lyder det fra Knud Nordentoft.

SKUB var unikt

Han henviser bl.a. til hele SKUB-processen, den kæmpe om- og udbygning af Gentoftes skoler, hvor man bl.a. gjorde op med tanken om fast opdelte klasselokaler.
“SKUB var noget helt unikt og særligt og tiltrak min opmærksomhed, da det skete. Derfor søgte jeg til Gentofte Kommune og fik jobbet på Gentofte Skole. Uden SKUB havde vi ikke stået så godt i dag. Så har vi siden fået Læring uden Grænser og Strategien for Fællesskaber. To afgørende pejlemærker i vort skolevæsen. Jeg har haft det privilegium af være med til alle tre indsatser, og det er jeg taknemmelig for,” siger Knud Nordentoft.
Efter 40 år i den danske folkeskole skal Knud Nordentoft nu være selvstændig konsulent og rådgive om bl.a. ledelse, skolebyggeri og skoleudvikling.
“Jeg slipper altså ikke helt skoleverdenen, det kan jeg ikke, jeg er for optaget af, at børn og unge får de bedste muligheder og vilkår for god læring og udvikling. Det driver mig stadig. Dog får jeg også lidt mere tid sammen med min dejlige familie, som også tæller syv børnebørn, og det glæder jeg mig til,” siger Knud Nordentoft, der kommer til at savne skolens børn.

"Vær dig selv og vær tro mod dine overbevisninger og værdier. Lyt til børnene, dine medarbejdere og forældrene. Man bliver klog, når man lytter." Sådan lyder Knud Nordentofts råd til sin efterfølger

Ny skoleleder udpeget

Hans efterfølger som leder af Søgårdsskolen bliver Mads Unger Mikkelsen, som tiltræder 1. august.
Han kommer fra en stilling som forstander for Københavns Idrætsefterskole KIES og har før det blandt andet været viceskoleleder og afdelingsleder på Ungdomsskolen i Gentofte Kommune og viceskoleleder på Egeskolen i Furesø Kommune.
Han er uddannet lærer og har en solid erfaring med skoleledelse – særligt i forhold til tilbud til børn og unge med særlige behov.

Publiceret 04 July 2017 12:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV