Borger er træt af fartglade cyklister

Cykler kommer dagligt farende i høj fart ned på Klampenborg Stations perron, og en nabo frygter, at nogen en dag kommer til skade

Af
Signe Haahr Pedersen

Helle Aakerberg kom for nylig gående forbi cykelforretningen ved Klampenborg Station, da en cyklist kom spurtende gennem porten, der fører ned til den ene af perronerne og var centimeter fra at ramme hendes hund.
“Han bremsede hårdt op og råbte efter mig. Men det var jo mig, der var ved at få min hund kørt ned, og det her er ikke en cykelsti,” fortæller Helle Aakerberg, der dagligt oplever cyklister, der kører i høj fart, når de drejer af Peter Lieps Vej og kører gennem førnævnte port.
“De kommer med 35 til 40 kilometer i timen, og de bremser ikke ned. Tit skal de sikkert nå et tog, som kan køre om 30 sekunder eller fem minutter,” siger hun og pointerer, at ét er, at hun, som bor i området ved, at det er smart at holde øje med, om der kommer nogen cyklende den vej, men:
“Om søndagen, når vejret er godt, er der en ren folkevandring fra stationen med mange børnefamilier, der skal på Bakken eller i Dyrehaven. Og jeg frygter, at de her cyklister en dag kommer til at køre et barn ned,” fortsætter Helle Aakerberg, som foreslår, at der som løsning på problemet, kunne sættes en form for chikane op eller etableres nogle bump, som tvinger cyklisterne til at sætte farten ned.
“For vejen skråner jo lidt nedad og indbyder til at køre hurtigt,” siger hun.

Man må ikke cykle dér

Det er DSB, der ejer området, og herfra er beskeden til cyklisterne klar.
“Det er ikke tilladt at cykle på perronerne, fordi det er forbundet med fare for sig selv og andre. Du må heller ikke køre på skateboard eller rulleskøjter, for du er tæt på jernbanen, og et øjebliks uopmærksomhed kan ende fatalt. Og vi gør jævnligt vore kunder opmærksomme på det,” siger Leif Fabrin, der er områdechef i DSB Togdrift og nævner, at DSB netop har kørt kampagnen 'Hovedløselille', der har til formål at informere folk om, hvad man må og ikke må på perronerne.
I forhold til den konkrete sag på Klampenborg Station siger han:
“Jeg vil sørge for, at det kommer i vores interne nyhedsbrev, at personalet gerne må minde folk om, at det er farligt at cykle og skate på perronerne.”

Det er gennem denne port, at cyklisterne kommer kørende i al for høj fart, mener Helle Aakerberg.

Det er gennem denne port, at cyklisterne kommer kørende i al for høj fart, mener Helle Aakerberg.

Bump bliver ikke aktuelt

Idéen om at sætte chikaner op eller lave nogle bump, mener Leif Fabrin bliver svær at realisere:
“Hvis vi skulle gøre perronerne vanskeligt tilgængelige, ville vi få et problem med for eksempel kørestole, som også skal kunne komme til. Det skal være sådan, at alle, der har behov for at komme med toget, har mulighed for det. Men når det så er sagt, så vil jeg gerne gentage, at det ikke er tilladt at cykle på perronerne,” siger han.

Publiceret 25 July 2017 10:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV