Den grønne mand går for hurtigt på Strandvejen

Du har kun otte sekunder til at nå over for grønt, hvis du skal krydse Strandvejen i Hellerup for at gå på apoteket

Af
Af Marie Varming

Man skal være usædvanligt vaks til bens, hvis man skal nå over Strandvejen ved Hellerup Apotek i den periode, hvor der er grønt for fodgængere.
Faktisk er der kun otte sekunder til at nå de 20 meter, inden der igen bliver rødt for fodgængere.
Det har længe undret Jan Iversen, som selv bor i området og bruger apoteket.
“Jeg er 66 år og går ganske godt, men der er mange ældre og gangbesværede, som ikke har en chance for at nå over på otte sekunder,” siger han.
I det samme kommer et ældre par arm i arm over Strandvejen, men de når ikke engang til midten, inden der bliver rødt, og da Jan Iversen – i rask trav – gør forsøget, er der stadig et par meter tilbage af fodgængerfeltet, før der bliver rødt.
“Hvis man har små børn med, kan man heller ikke nå over,” konstaterer han.

Flowet er afgørende

Jan Iversen har derfor kontaktet Gentofte Kommune, men de havde ikke nogen aktuelle planer om at lave det om. Der skal nemlig være cirka et minuts passage for bilerne på Strandvejen for, at trafikken ikke hober sig op.
Trafikingeniør i Gentofte Kommune, Irene Bro Brinkmeyer, uddyber over for Villabyerne, at alle lyskryds i Gentofte Kommune er indstillet med en sikkerhedsmarginal, der tager hensyn til langsomt gående.
“Det vil sige, at når fodgængersignalet skifter til rød, er der indlagt en sikkerhedstid, som skal afvikles, før den tværgående trafik får grønt signal. Sikkerhedstiden beregnes med udgangspunkt i, at en gående fodgænger, som er trådt ud på vejen, kan nå trygt over på modsatte vejside eller til helle uden at gå rask til,” siger Irene Bro Brinkmeyer og tilføjer:
“Ved lyskrydset på Strandvejen ved Onsgårdsvej er signalet derfor ligeledes indstillet med sikkerhedstid, så fodgængere kan nå sikkert over vejen. Det pågældende lyskryds er tilpasset, så der er flow i trafikken på Strandvejen, hvilket er afgørende for trafiksikkerheden.”

Jan Iversen tænker, lyskrydset må være et stort problem for de ældre og gangbesværede, der skal på apoteket. Foto: Marie Varming

Jan Iversen tænker, lyskrydset må være et stort problem for de ældre og gangbesværede, der skal på apoteket. Foto: Marie Varming

Publiceret 08 August 2017 12:00

SENESTE TV