Gentofte Kommune stopper omstridt stjernebyggeri

Byggeriet af en mondæn villa på Sigridsvej 25, tegnet af stjernearkitekt Bjarke Ingels, har fået nej af Byplanudvalget

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Advokat Jan Leth Christensen fik torsdag aften den 10. august afvist sit byggeprojekt på Sigridsvej 25.
Et enstemmigt Byplanudvalg valgte at nedlægge forbud mod opførelsen af drømmevillaen. I stedet har de nu sat sig for at definere en hel ny lokalplan for Gentofte Kommune i forhold til nye bebyggelser.
Det er stjernearkitekten Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG, som har sat stregen for den mondæne villa på 200 kvm, der skulle ligge ned til Øresund med panoramavinduer, egen badebro og en terrasse på 300 kvm.
Et byggeri, som lige fra begyndelsen ikke er faldet i god jord i kvarteret, hvor det har mødt voldsom modstand fra flere naboer, der har klaget til Gentofte Kommune over bl.a. byggestilen, bebyggelsesprocenten, udsigtsforhold og indbliksgener.
En konflikt, som både Weekendavisen og Ekstra Bladet har fået nys om.

For meget Abu Dhabi

Christoffer Harlang, som bor på nabovejen Sundvænget og er talsmand for vejens grundejerforening, har indsendt et officielt høringssvar til projektet.
“Der er for meget Abu Dhabi over byggeriet (land i de Forenede Arabiske Emirater, red.). Det har et støjende element og gør opmærksom på sig selv, det skaber ikke et helhedspræg og sammenhæng med kvarteret,” udtalte Christoffer Harlang til Ekstra Bladet.
På vejen bor også tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Også han har klaget til Gentofte Kommune over byggeriet, som han mener, er alt for stort i forhold til den grund, som det skal ligge på.

Stjernearkitekten Bjarke Ingels har tegnet villaen, som naboer har stejlet over for.

Stjernearkitekten Bjarke Ingels har tegnet villaen, som naboer har stejlet over for.

Usikkert udvalg

Jan Leth Christensen har udtalt sig til både Weekendavisen og Ekstra Bladet, hvor han fastholder, at projektet er i overensstemmelse med lokalplanen for området, bortset fra en bestemmelse om taghældning. Men Byplanudvalget var efter mødet ikke overbevist.
I et skriftligt svar til Villabyerne skriver formanden for Byplanudvalget, Marianne Zangenberg (K), at “der udarbejdes forslag til temalokalplan for Gentofte Kommune, der medfører, at udestuer/overdækninger alle steder indgår i beregningen af en ejendoms bebyggelsesprocent på samme måde, som det allerede sker i henhold til alle lokalplaner vedtaget efter februar 2008.”
Derudover skal der ifølge formanden også foretages en belysning af, hvordan hævede opholdsarealer, som bl.a. projektets kælder, kan begrænses i omfang og højde ved en temalokalplan for hele Gentofte Kommune.
Medlem af Byplanudvalget Poul V. Jensen (Nye Borgerlige) var også til stede under mødet torsdag aften, hvor han stemte imod byggeriet.
“Hovedessensen er, at vi er usikre på grundens størrelse og bebyggelsesprocenten. Der er en række forhold, som er mærkelige omkring grundens størrelse, da det varierer alt fra 870 til 1.124 m2. Så jeg er usikker på, om både servitutten og lokalplanen er overholdt. For at jeg kan stemme for, skal den nuværende lokalplan som minimum overholdes. Men opgaven er nu at definere en ny lokalplan, som i min optik skal begrænse dominerende bebyggelser, som er til gene for lokalområdet,” siger han.
Opdateret tirsdag kl. 16:
Villabyerne har været i kontakt med Jan Leth Christensen, som ikke har nogen kommentarer til Gentofte Kommunes afgørelse.

Formand for Byplanudvalget, Marianne Zangenberg (K), har sammen med et enigt udvalg valgt at nedlægge forbud mod det ansøgte projekt. Arkivfoto: Kathrine Albrechtsen

Formand for Byplanudvalget, Marianne Zangenberg (K), har sammen med et enigt udvalg valgt at nedlægge forbud mod det ansøgte projekt. Arkivfoto: Kathrine Albrechtsen

Arkitekt Bjarke Ingels står bag den omstridte villa på Sigridsvej 25, som nu har fået nej af Gentofte Kommune. Foto: Polfoto

Arkitekt Bjarke Ingels står bag den omstridte villa på Sigridsvej 25, som nu har fået nej af Gentofte Kommune. Foto: Polfoto

Publiceret 15 August 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV