Tidligere rivaler går sammen om Slotshaven

It-firma, akvariumejer og kulturfolk vil deles om bygningerne i Charlottenlund Slotshave

Af
Signe Haahr Pedersen

Bygningerne i Charlottenlund Slotshave har de seneste år været ombejlet og omdiskuteret. Gentofte Kommune planlægger ungdomsboliger, mens borgergrupper drømmer om kultur, og firmaer har ønsket sig kontorpladser og strandhotel.
Men nu går kultur- og erhvervsfolk sammen om en fælles plan for området, der på papiret tilgodeser alle parter. Planen inkluderer samtlige af slotshavens bygninger og lægger op til, at de i fremtiden både kan huse restauranter, kontorer, koncertsteder, atelierer, hotel og sågår ungdomsboliger.
Parterne, som tæller it-virksomheden Edora, der har lejet sig ind på slottet, ejeren af den tidligere akvariebygning, ejendomsselskabet NPV A/S, og borgergruppen Kulturvision Charlottenlund, har i dag fredag præsenteret planerne som et høringssvar til Gentofte Kommunes lokalplanforslag 397. En lokalplan, der muliggør, at bygningerne i Charlottenlund Slotshave kan anvendes til ungdoms- og kollegieboliger, og som der afholdes borgermøde om torsdag den 24. august på Gentofte Rådhus.
Høringsfasen afsluttes mandag den 29. august.
Læs mere om den nye udvikling i sagen i Villabyerne på tirsdag.

Publiceret 18 August 2017 13:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV