Boligplaner er gammel ballade på ny flaske

Lokalplanforslag til Gentofte Sportspark og Ørnegårdsvej får en kølig modtagelse af borgergruppe og grundejerforening

Af
Af Kathrine Albrechtsen

 “Sig nej til ghetto-dannelse i Gentofte Kommune!”.

Sådan lyder opråbet fra en borgergruppe, der også har oprettet en side på Facebook, som 533 personer, indtil videre, har været inde og synes godt om. Gruppen opfordrer folk til at møde op til borgermødet på Gentofte Rådhus torsdag den 31. august. For “nu prøver man igen,” som de skriver.

Med henvisning til oktober 2015, hvor Kommunalbestyrelsen sendte et lokalplanforslag ud til offentlig høring. Det drejede sig om et byggeri i Gentofte Sportspark på seks etager og med plads til 125 boliger. 600 indsigelser senere valgte Kommunalbestyrelsen at trække forslaget tilbage.

Nu er der et nyt lokalplanforslag på bordet, hvor projektet er blevet nedskaleret til 3-4 etager og 75 boliger. Men reduceringen får ikke formand for Gentofte Grundejerforening, Birgit Lemvigh, til at klappe i hænderne.
Hun er tilfreds med, at de ikke længere skal kæmpe mod 125 boliger.

“Men jeg vil gerne fastholde, at der ikke skal bygges boliger i Gentofte Sportspark. Det er absolut katastrofalt at åbne op for de planer igen. Den væsentligste årsag til min modstand er, at hvis det kommer til at støje for meget, vil det altid være sportsparken, som skal gå på kompromis. Det forhold bliver ødelæggende for, at vi kan få et professionelt og aktivt sportsliv i Gentofte Kommune. En anden ting er, at der overhovedet ikke er mulighed for mere beboelse i det område. I dag er det ikke til at køre forbi sportsparken, fordi der ikke er nok parkeringspladser, hvilket betyder, at folk parkerer helt vildt. Det er helt katastrofalt, og kommunens forslag med et par ekstra parkeringspladser og ved særlige arrangementer at åbne op for en parkeringsplads, hjælper ikke. Kommunen bider sig selv i halen med det her projekt,” siger hun.

Derimod er formanden positiv stemt over for det kommende byggeri ved Ørnegårdsvej.

“Placeringen er vældig god, så man må for min skyld gerne fordoble byggeriets størrelse og frede Gentofte Sportspark. Byggeriet på Ørnegårdsvej kommer ikke til at genere nogen, fordi du kan komme til Ørnegårdsvej via Lyngbyvej, så du undgår knudepunktet Ved Stadion,” siger Birgit Lemvigh. Men formanden ved godt, at det ikke kun bliver trafik og støj, som får folk til at råbe op.

“Folk er bange for, at projektet ender med at blive til et boligsocialt byggeri.”

Publiceret 30 August 2017 09:30

SENESTE TV