Nyåbnet:

“Alt er til salg - undtagen personalet”

Det gamle Café Apotek på hjørnet af Hellerupvej er omdannet til et nyt livsstilshus, hvor tørsten kan slukkes på flere planer

Af
Tekst og foto: Kathrine Albrechtsen

Hvert et hjørne af de 370 kvm er udnyttet. Som i en labyrintisk gang over to etager bliver man ført forbi kurve, sæber, lamper, sofaer, borde, sko og tøj. Og når den tørst er slukket, kan man slukke en anden i caféen, der ligger i stueplan, eller slå sig ned i sofaerne på 1. sal.
Det gamle Café Apotek på hjørnet af Hellerupvej har skiftet hænder og navn. Nu hedder det 'Inhouse Living & Café' og det er Katja Olsen, som kunderne nu kan møde.

Kaffe fra Coffee Collective

Katja Olsen føler sig meget heldig med overtagelsen.
“Det her sted har en helt særlig sjæl, og det har i lang tid været en drøm for mig at få lov at åbne en butik her. Min vision er at skabe et sted, hvor man skal føle en hjemlig hygge og har lyst til at blive hængende. Konceptet er, at det er et livsstilshus, hvor alt er til salg - undtagen personalet,” siger hun ude på toilettet og viser prisskiltet på toiletholderen.
Som ung havde Katja Olsen drømmen om at åbne en café, men i mange år blev det udsat af arbejdet som indretningsstylist og senest indkøber for et møbelfirma.
“Heldigvis blev jeg klogere med alderen og fik idéen til et livsstilshus, hvor folk ikke skal rende rundt til syv butikker, men få alt i ét,” siger hun.
Katja Olsen vil have det bedste til sine kunder. Derfor ringede hun til The Coffee Collective, som har tre kaffebarer i København, for at få lov til at servere deres kaffe.
Det havde de aldrig gjort før, men de spidsede øre, da de hørte, at det var i Hellerup.
Katja Olsen havde på det tidspunkt aldrig lavet kaffe før og drikker det heller ikke selv, men med et kursus og nu med fire måneders erfaring bag disken, har hun fyldt styr på maskinen, da bestillingen på en cortado lyder.
Men Katja Olsen har også betalt sine lærepenge. Ved åbningen lavede de sandwich, men det var for omkostningstungt, så nu serverer hun hjemmebagte boller og kager.

1. sal er fyldt med inspiration til boligen.

1. sal er fyldt med inspiration til boligen.

Fredagsbar og live-jazz

Hvad huset kan rumme, stopper ikke her.
Om fredagen inviterer Katja Olsen til fredagsbar og har også planer om live-jazz samt musikquiz. Derudover kan 1. etage også lejes til alt fra forretningsmøder til bisættelser.
At huset på hjørnet har skiftet hænder, er hurtigt gået fra mund-til-mund i kommunen. Både blandt 70-årige damer, der vender tilbage med en veninde under armen, og gymnasieveninder, der slår sig ned i et uforstyrret sofahjørne oppe på 1. sal.
“Udefra tror folk, at det er en tøjbutik, men når de kommer indenfor, bliver de overrasket over, at huset har så meget mere at byde på. Jeg siger tit til folk, at de først skal bestille deres kaffe, når de har været ovenpå, for ellers bliver den typisk kold, før de kommer tilbage,” siger Katja Olsen.

Publiceret 20 September 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV