Gentofte priser Vinterberg

Filminstruktør Thomas Vinterberg er dette års modtager af Gentofte Kommunes kulturpris

Af
Signe Haahr Pedersen

'Festen'. 'Jagten'. 'Kollektivet'. Thomas Vinterbergs film har korte titler, men når langt ud i verden. Og det hædres han nu for af sin hjemkommune med tildelingen af årets kulturpris.
“Thomas Vinterberg er en af vore største filmskabere. Igen og igen giver han os nærværende fortællinger, som når ud til at bredt publikum. Han er en stor kunstner, og jeg glæder mig over, at Gentofte er det sted, han har sin base. Det er en stor glæde at kunne give ham Gentofte Kommunes Kulturpris,” siger borgmester Hans Toft (K) i en pressemeddelelse.
Thomas Vinterberg, som fik sit gennembrud med 'Festen' tilbage i 1998, er vokset op i et kollektiv i Hellerup og vendte for to år siden tilbage til Gentofte med sin familie. Han befandt sig i Antwerpen, da Hans Toft (K) ringede og fortalte, at en pris ventede derhjemme.
“Vi var midt i optagelser, jeg havde været væk fra min familie længe, og jeg savnede både dem og mine hjemlige rytmer. Da Hans Toft ringede, så var det lidt som at tale med hjemstavnens mand. Og jeg blev naturligvis beæret over prisen,” siger Vinterberg i pressemeddelelsen.
Kulturprisen overrækkes af borgmester Hans Toft den 10. oktober i forbindelse med de årlige Rådhusdage på Gentofte Rådhus.


Om Gentofte Kommunes Kulturpris

Gentofte Kommune uddeler hvert år en pris til en fremtrædende kunstner, der har gjort sig bemærket på den danske eller internationale kulturscene og har bopæl i kommunen. Kulturprisen gives som en anerkendelse af kunstnerens store arbejde og talent. Prisen skal medvirke til at skabe opmærksomhed omkring kulturlivet og det store kunstneriske potentiale i kommunen. Kulturprisen er som de andre priser i Gentofte Kommune på 25.000 kr. skattefrit.

Kulturprisen er tidligere overrakt til
Fritz Helmuth
Alexander Kølpin
Poul Bundgaard
Preben Kristensen
Sanne Salomonsen
Anne Linnet
Jes Kølpin
Thomas Eje
Kim Roland Sjøgren
Erik Balling
Bent Fabricius-Bjerre
Ulf Pilgaard
Birthe Kjær
Nikoline Werdelin
Lone Scherfig
Mads Mikkelsen
Lars H.U.G.
Palle Mikkelborg
Lisbet Dahl
Tonny Landy
Paprika Steen
Henning Jensen
Peter Øvig Knudsen
Peter Mygind
Bobo Moreno
Ellen Hillingsøe
Guido Paevatalu

Publiceret 10 October 2017 11:00

SENESTE TV