Borgerne får ordet:

"Man bør se udover sig selv"

Anne Therese Kjølbye Zinckernagel er 18 år og skal ved kommunalvalget stemme for første gang

Af
Fortalt til Kathrine Albrechtsen

“Jeg har været engageret i politik i mange år. På nationalt plan holder jeg med de Radikale Venstre. Men kommunalt går det jo overordnet fint her med de konservative. Men jeg synes, at de skal have modspil, så jeg holder fast i at stemme radikalt. Jeg kan heller ikke stemme på et parti, som har håndteret flygtningesituationen på den måde, som de har gjort.
Gentofte har et ansvar for at gøre det godt for de flygtninge, som kommer til kommunen, og det synes jeg ikke, at de har gjort. I min egen hverdag går jeg op i, at der er grønne områder, ingen huller i cykelstien, at der er fede faciliteter og at skolerne er gode. Men i sidste ende er det ikke de områder eller emner, som jeg går op i, når lokalvalget går i gang. Så er det indsatsen for de socialt udsatte i kommunen og at man tager sig af dem, som har det svært.
Jeg har selv været til middag hos flygtninge på Gentofte Hospital, så jeg har en god fornemmelse af, hvordan de fattigste i vores kommune har det. Og det kan godt blive bedre. Det er fint at bo der, men man kan jo godt se, at det er et hospital og ikke et rigtigt hjem. Mit eget velbefindende er godt, men jeg synes, at man bør se udover sig selv og stemme herefter.”

VALGET ER DIT

Villabyerne giver ordet til borgerne de næste tre uger for at sætte fokus på, hvad der tæller, når krydset skal sættes den 21. november.

Publiceret 31 October 2017 12:30

SENESTE TV