Helle og Carsten er Gentoftes største politiske orakler

To læsere fik 13 rigtige i vores store KV17-quiz

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Carsten Scheuer fra Charlottenlund og Helle Harremoes fra Gentofte er de skrappeste i hele kommunen til at forudsige, hvilken vej de poliske vinde blæser.
Det tør vi godt konkludere, nu hvor vi har gjort boet op efter vores store KV17-quiz, som mange læsere heldigvis kastede sig over med stor ildhu.
For Carsten Scheuer og Helle Harremoes opnåede som de eneste 13 rigtige svar i quizzen, som man kan se alle de rigtige svar til i kassen til højre.
“Det var da dejligt at høre,” lyder Carsten Scheuers reaktion, da vi ringer til ham. “Jeg har interesseret mig for lokalpolitik i mange år, og jeg gik systematisk til værks, da jeg skulle forudsige resultatet. Der blev både brugt Excel-ark og den d'hondtske metode (den måde mandaterne fordeles, red.),” griner han.
Hans fire fejl bestod i, at han gættede på, at Alternativet og Liberal Alliance ville komme ind, at han troede de radikale ville gå tilbage og endelig, at han vurderede, at der ville komme flest mænd i kommunalbestyrelsen. Til sidstnævnte svar havde han oven i købet denne lettere kålhøgne replik:
“Sådan er det bare, Det varer mindst to yderligere valgperioder, før kvinderne - måske - er i overtal, når stemmetallene er gjort op.”
Carsten Scheuer, skal du ikke til at have lidt større tiltro til kvinder?
“Jo, det kan godt være. Det er i hvert fald en glædelig overraskelse. Godt gået af kvinderne,” siger Carsten Scheuer.
Og han tilføjer:
“Det var da tæt på, at Alternativet kom ind, så det var ikke et helt skørt bud. Jeg troede, at Liberal Alliance ville få et godt valg blandt de unge, men det er da glædeligt, at det ikke skete. Og endelig gjorde Kristine Kryger det fantastisk, faktisk bedre end jeg havde regnet med,” slutter Carsten Scheuer, som selv har været medlem af Radikale Venstre i Gentofte.
Helle Harremoes kommer også i godt humør, da vi ringer til hende.
“Jamen, det er da fantastisk,” griner hun.
På spørgsmålet, om hun følger meget med i lokalpolitik, er hun ærlig.
“Næh, egentlig ikke. Jeg var dog til vælgermøde på rådhuset. Men jeg er med i Gentofte Sogns Grundejerforening, så jeg følger da med i livet i Gentofte.”
Helle Harremoes havde ikke luret, at Hans Tofts personlige stemmetal ville gå frem, og hun havde heller ikke i sin spådomskugle set, at Venstre og Socialdemokratiet ville gå tilbage samt at Radikale Venstre ville gå frem. Men alt andet sad lige i skabet.
Villabyerne er så imponeret over vore to læseres skarpsyn, at vi har besluttet at præmiere begge orakler med fire billetter til Gentofte Kino. Andenpræmien lød ellers på to billetter, men med biografdirektørens samtykke har vi besluttet at stille begge vindere ens.
Stort tillykke med sejren til jer begge, og husk nu at prale lidt med den. Ikke mindst næste gang, I havner i en politisk diskussion. Der er I jo nærmest foran på point fra start.

Og til Helle Harremoes. Privatfoto

Og til Helle Harremoes. Privatfoto

Publiceret 07 December 2017 10:00

SENESTE TV