Kommunen erkender fejl:

Leo Lundø fik to stemmer

Leo Lundøs to personlige stemmer er nu fundet. Der er sket en menneskelig fejl, siger Gentofte Kommune

Af
Signe Haahr Pedersen

Julefreden er sikret hjemme hos Leo Lundø og hans hustru. For nu viser det sig, at de helt sikkert begge stemte på Leo ved det nyligt overståede kommunalvalg i Gentofte.
Efter valgdagen viste optællingen ellers, at der ikke var sat et eneste kryds ud for Nye Borgelige-kandidatens navn.
Men det var en fejl, siger Gentofte Kommune nu.
Forklaringen lyder, at fintællingen fandt to stemmer på Leo Lundø, men da de skulle tastes ind i Kommunedatas valgsystem, havnede de i bunken af listestemmer.
“Som jeg tidligere har udtalt til Villabyerne, var det meget usandsynligt, at der var talt forkert, da der er talt hele tre gange. Vores undersøgelse har da også vist, at optællingen var helt korrekt, men at der desværre er sket en menneskelig fejl ved indtastning af valgresultatet. Der er sket det, at resultatet af den første optælling på Skovshoved Skole – og ikke fintællingen – er blevet indrapporteret i KMD's valgsystem. Derfor er de to stemmer på Leo Lundø fejlagtigt tilfaldet partiet Nye Borgerlige og ikke Leo Lundø personligt,” fortæller Gentofte Kommunes valgkoordinator Lars Nibelius i en mail til Villabyerne, hvor han fortsætter:
“Vi beklager naturligvis fejlen, som er ved at blive rettet i valgbogen. Vi har samtidig gennemgået alle tællelister for alle valgsteder i kommunen og kan konstatere, at alle øvrige indtastninger i KMD's system er korrekte.”
Leo Lundø har hele tiden holdt fast i, at både han og hustruen satte kryds ved ham, da de var nede på valgstedet på Skovshoved Skole tirsdag den 21. november. Og det glæder ham, at stemmerne er fundet:
“Jeg er jo gammel politimand, og derfor har jeg en sund skepsis. Så jeg er lykkelig over, at der nu er fundet en løsning. Det må vi tage til efterretning, som de siger,” siger han, men understreger samtidig, at han gerne ville have haft mere end en beklagelse.
“Det er beklageligt, at kommunen ikke udsender undskyldninger. Jeg blev beskyldt for, at det nok var i stemmeboksen, at fejlen skete. Og nu får man så bare en redegørelse for, at det var en fejl, og det beklager de meget, men de undskylder ikke. Men jeg er glad for ikke at blive stemplet som en løgner.”

Publiceret 07 December 2017 16:00

SENESTE TV