Det er et barskt liv, der leves ved verdens ende.
Det er et barskt liv, der leves ved verdens ende.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rensdyrnomader ved verdens ende

Foredrag på Vangede Bibliotek om livet i et af verdens mest afsidesliggende områder

Jamal er en halvø i Sibirien nord for polarcirklen. Den danske fotograf Gerner Thomsen tog i 2001 for første gang dertil og kom til at opleve et af de oprindelige nomadefolk midt på tundraen og tæt på ingenting.

Nu kommer han til Vangede Bibliotek den 8. marts kl. 19 for at fortælle om sine oplevelser.

Jamal betyder på nenetsisk 'verdens ende', og det er noget nær den perfekte beskrivelse af den følelse, man får, når man rejser til Jamal, fortæller Gerner Thomsen i en pressemeddelelse.

Et rent lykketræf

Det er en verden, som kun få kender eksistensen af, men i 2001 fik Gerner Thomsen lov til at komme helt indenfor i nomadernes telte og på tæt hold opleve deres mange traditioner, som har overlevet i mange århundreder mere end 2.000 kilometer nordøst for Moskva.

Det var egentlig lidt af et lykketræf, at Thomsen fandt en nenetsisk nomadegruppe midt på den sibiriske tundra, men han blev mødt af en utrolig gæstfrihed, og han var ikke i tvivl om, at de mente det, da de inviterede ham til at komme igen året efter.

Siden har Thomsen besøgt Jamal hele 10 gange på alle tider af året.

Gerner Thomsen er fotograf, foredragsholder og rejseskribent og har bl.a. skrevet 'Turen går til Rusland' og 'Turen går til Bulgarien'.

Han er forstkandidat i skovbrugsvidenskab og taler flydende russisk, hvilket har hjulpet ham med at komme helt ind på livet af rensdyrnomaderne.

'Ved Verdens Ende - en personlig rejseskildring fra Jamalhalvøen' er Thomsens forsøg på at videregive bare lidt af sin fascination af landet ved verdens ende.

Foredraget er gratis. Tilmelding kan ske på genbib.dk/billetter. jbl

Publiceret: 06. Marts 2018 18:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne