Tanner McGrew (nr. 15) var med 29 point for SISU kampens helt store oplevelse i fjerde semifinalekamp mod de forsvarende mestre fra Horsens, men det rakte desværre ikke til sejr. Foto: Robert Dines Rasch
Tanner McGrew (nr. 15) var med 29 point for SISU kampens helt store oplevelse i fjerde semifinalekamp mod de forsvarende mestre fra Horsens, men det rakte desværre ikke til sejr. Foto: Robert Dines Rasch
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SISU’s finaledrømme endte mod Horsens IC

De dobbelte danske mestre steppede op, da det gjaldt og tog en udesejr på 77-84. SISU skal nu kæmpe om bronze mod Svendborg Rabbits

Gentoftehallen var feststemt tirsdag aften - og forventningsfuld til et nyt vind-eller-forsvind-opgør for SISU.

Med kniven for struben viste SISU indledningsvist rigtigt gode takter. Opgøret blev sat i gang med en 3'er af Kyle Dranginis, som i opgørets indledning spillede stærkt.

Perioden endte fornemt set med SISU-øjne, nemlig 28-24. Men faktisk kunne en smule kynisme have givet et par værdifulde point yderligere.

Anden periode blev en endnu mere lige affære, hvor Horsens momentvist spillede stærkt, og SISU svarede igen, det bedste, de havde lært. Ved pausetid stod det 50-49, og kampen syntes lige.

Men reelt fornemmede man også, at gæsterne kunne steppe yderligere op, hvis de ville.

Rutinen sejrede

Tredje periode blev intet mindre end rædselsfuld for SISU. Besværet med at lave point voksede og voksede. Besværet bestod dog indledningsvist i begge ender, hvor der skulle gå mere end 2½ minut af perioden, inden de første point kunne noteres.

Pointene stod der Horsens på, og det endte derfor som en meget dyr periode for SISU, hvor eneste reelle opløftende moment var Tanner Mcgrews buzzerbeater, der gjorde det til de halvhæderlige cifre 10-15 i en meget 'stram' periode.

Dermed stod det 60-64 inden sidste periode, hvor grebet gradvist strammedes om SISU.

Den smalle bænk blev i den grad sat over for veludhvilede Horsens-ben, hvor headcoach Arnel Dedic havde mange gode kort at smide på banen.

Således var det intet problem, at eks-SISU'eren Frederik Rungby måtte udgå med fem personlige fejl i sidste periode, for substitutter var der nok at tage af.

De sidste kræfter

Man forventede derfor, at SISU ville løbe tør for kræfter, men en sidste anstrengelse skaffede alligevel spænding med 76-79 på tavlen.

Men kort efter blev kampen alligevel afgjort, for SISU blev overmatchet i det sidste minut, hvor holdet ikke formåede at sætte et ordentligt angreb ind med en livsnødvendig 3 point-scoring. Den kom ikke, og derfor sejrede Horsens fortjent i kraft af rutinen.

Det endte 77-84, og dermed endte SISU's gulddrømme. Men de gyldne øjeblikke var der mange af i såvel kvart- som semifinaleserien generelt, hvor kun lige den sidste X-faktor manglede. Den havde Tanner McGrew igen-igen i aftenens opgør, hvor han sluttede som suveræn topscorer med 29 point på kontoen.

Nu henstår for ham og resten af SISU-kollektivet et sidste opgør i årets turnering, nemlig kampen om bronze. Kampen spilles mandag den 24. april kl. 19 i Svendborg mod de lokale Rabbits og skal afgøres i én kamp.

Publiceret: 19. April 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere