Bellevues skytsengle viste form og figur til VM

Medlemmer af Klampenborg Kajak- og Kanoklub har opnået flotte resultater med det danske landshold i konkurrencelivredning, som netop har været afholdt i franske Montpellier

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Klampenborg Kajak- og Kanoklub har i de senere år tiltrukket nogle af landets bedste kystlivreddere, som har gode træningsforhold for især board og surfski ved Bellevue. Dette er sket som følge af, at klubben for nogle år siden besluttede at satse på at udvikle en surfski-afdeling i klubben.
De fleste konkurrencelivreddere er tidligere elitesvømmere, og konkurrencelivredning er organiseret under Dansk Svømmeunion, hvor Klampenborg Kajak- og Kanoklub i denne sammenhæng optræder som Klampenborg SLSC - Klampenborg Surf Life Saving Club.
Klampenborg SLSC er førende indenfor konkurrencelivredning i Danmark, og ved de netop afholdte verdensmesterskaber i konkurrencelivredning i franske Montpellier var klubben repræsenteret med fire af de i alt otte deltagere på det danske landshold: Julie Zinck Leth-Espensen, Katrine Zinck Leth-Espensen, Line Præst Lauridsen og Ronnie Dalsgaard.
Pigerne klarede det rigtigt godt i holdkapperne, bl.a. med en 4. plads i oceanwoman. Line Præst Lauridsen satte flere nordiske rekorder indendørs og formåede at få en 6. plads i board race samt en 9. plads i oceanwoman, Katrine blev nr. 11 i surfski-finalen, nr. 11 i oceanwoman samt nr. 10 i board, mens hendes lillesøster Julie blev nr. 9 i surf race-finalen.
Ronnie fik to sølvmedaljer til Masters VM, han kom i finalen i surfski og var en del af tube rescue-holdkappen, som fik en 5. plads.
Landsholdet endte på en flot 12. plads i den samlede konkurrence, som havde deltagelse af i alt 38 nationer.

Det ser flot ud, når starten går til et board race. Foto: Jørn Leth-Espensen

Det ser flot ud, når starten går til et board race. Foto: Jørn Leth-Espensen

Publiceret 30 September 2014 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV