Ole Tradsborg sammen med sin svømmetræner Ellen Grane.

Ole Tradsborg sammen med sin svømmetræner Ellen Grane.

Sports-klumme:

Jernmænd og jernvilje

Til august sker det langt om længe! Jeg skal tage hul på mit lille, store tri-eventyr. Længere, hårdere og mere krævende end jeg nogensinde har prøvet tidligere. Og selvom distancen ikke fylder meget i disse ekstremtider, så glæder jeg mig som et lille ba

Af
Ole Tradsborg

Fuldstændig alkoholafholdenhed og kostomlægning har endnu ikke været temaet for mig, selv om træningsmængden er øget og forbruget sat ned.
Indrømmet, at i perioder har træningsafhængigheden sat ind i stedet, og derfor er nye mål og ambitioner klar.
For længe har det boblet i mig at forlade den absolut mini-tri-distance, en 10/del af Ironman-distancen, og kaste mig ud i længere distancer. Og indtil videre er den halve jernmand mit ypperste mål. Men det bliver tidligst i efteråret, og realistisk først i foråret 2016.
Jeg skal straks indrømme, at jeg kastede misundelige blikke på de mange jernmænd og -kvinder, der deltog i Deloitte Øresund Triathlon den 14. juni. For ihh, hvor ville jeg gerne have været en af de seje triatleter.
Men medio juni var jeg ikke klar til det, eller havde nået at købe en billet for den sags skyld, for de blev jo revet væk på rekordtid.
Derfor tog jeg en anden beslutning allerede tilbage i marts måned, nemlig at melde mig til Bellevue Tri, som foregår den 9. august. Her bliver jeg en af foreløbig 400 deltagere, som skal deltage i den olympiske distance - min første jernmands-distance.
Og hvorfor sidder jeg så og skriver om dette? Ja, det gør jeg jo primært for (måske) at kunne inspirere andre, der går med drømmen i kroppen. Og som, uanset distance, kan blive jernmand m/k for en dag!
For selvfølgelig kræver det jo noget forberedelse, og selv om jeg altså på ingen måde er toptunet triatlet, så er min grundform dog rimelig.
Men der kan hele tiden 'bygges' på, og derfor har jeg hele foråret gradvist smidt flere og flere kilometer og timer ind i ugens træningspas, f.eks. når jeg dyrker 'BikeFit' i Fitnessworld i Dyssegård, løber rundt om Gentofte Sø, eller dyrker havsvømning med Ellen Garne og resten af mine nu mange svømmevenner.
Følg mine afsluttende forberedelser frem til den 9. august, eller kom og træn med!
For et godt, men banalt, træningsråd er jo at have nogen at træne sammen med.

Tri-drøm

Villabyernes sportsjournalist, Ole Tradsborg, har længe gået med en tri-drøm i maven. Indtil videre er det blevet til mange mini-udgaver, men har nu udfordret sig selv med den olympiske distance.
Følg hans forberedelser op til tri-stævnet den 9. august, hvor han skal svømme 1,5 km, cykle 40 km og løbe 10 km.
I de næste artikler, der bringes i sommerens løb, kan du læse og blive inspireret af Ole Tradsborgs træningsprogram.

  • Havsvømning med Ellen Garne og resten af holdet ’Svømmemakker i Charlottenlund’.
  • BikeFit-træninger i Fitnessworld i Dyssegård, og cykeltræning op og ned ad Strandvejen eller rundt om Furesøen.
  • Løb rundt om Gentofte Sø og Utterslev Mose.
  • Bonustræning med Skovshoved Tri-klub.

Publiceret 09 July 2015 10:00

SENESTE TV