Cirka 40 lokale svømmeentusiaster startede Open Water-sæsonen 2016 i søndags. Foto: Ole Tradsborg

Cirka 40 lokale svømmeentusiaster startede Open Water-sæsonen 2016 i søndags. Foto: Ole Tradsborg

Open Water-sæson skudt i gang i Øresund

Første søndag i maj markerede gensyn med bølgen blå for en stor gruppe lokale havsvømmere

Af
Ole Tradsborg

Maj havde netop afløst april, og den nye måned viste sig straks fra sin pæneste side, da søndagen bød på sol og stille vejr. Ikke noget dårligt udgangspunkt, da cirka 40 svømmeentusiaster hoppede i Øresunds 8 grader 'varme' vand.

Det er den lokale svømme-ildsjæl Ellen Garne, Hellerup, der for femte år i træk arrangerede den lokale Open Water svøm-ud-dag, som første søndag i maj er synonym med.

Så mens andre lokale slentrede langs stranden og nød det gode vejr fra land, eller i Fælledparken med røde faner, så blev våddragter og ekstra-tykke badehætter afprøvet for første, men ikke sidste, gang i år.

Ellen Garne regner med, at de fleste af hendes medsvømmere først omkring 1. juni for alvor får de flerugentlige svømmeaftaler i stand, samtidig med at temperaturen stiger på lands og ikke mindst til vands.

Crawle før man kan gå

Ellen Garne har dog et tilbud til svømmeinteresserede, der ikke nåede debuten søndag. Hun er nemlig også svømmetræner i Gentofte Svømmeklub, som arrangerer et næsten identisk svøm-ud-arrangement i Øresunds rene vand.

Dog forventeligt først medio juni, for inden da foregår træningen på Kildeskovshallens 50 meter bane. Og her er såvel begyndere, som garvede svømmere velkommen til at få finpudset deres crawl-niveau, som er et must, hvis man senere på året drømmer om at hoppe i en våddragt for første gang. Crawl-disciplinen er reelt det eneste, man kan svømme i en dragt.

Se mere om tilbuddet, hvor der stadig er ledige pladser, men allerede med start den 3. maj, på: gentofteswim.dk/2017/04/svoem-med-ud, og giv dig selv en svømmeudfordring, du vil glæde dig over i lang tid.

Publiceret 02 May 2016 16:00

SENESTE TV