Håndbold:

HIK tog vital sejr over bundrival

Truende nederlag blev vendt til sejr, da HIK leverede et fremragende comeback mod Frederikshavn og sejrede med 22-20

Af
Ole Tradsborg

Det spidser til for HIK i denne sæson, der har været svær.
Truppen er smal, og modstanderne er stærkere end tidligere set i en række, hvor de 'små' også kan slå favoritterne.
Fra dag ét har HIK kigget op ad i tabellen, bagud på point.
Sådan måtte HIK også starte i lørdagens vitale opgør mod Frederikshavn, der startede lige, men så stak gæsterne af.
Og derfor blev 2-2 til 3-10 på tavlen, inden HIK igen fik nogenlunde kontakt. Derfor var pausestillingen 8-11, og alt var derfor inden for rækkevidde inden de sidste 30 minutter.
Starten for HIK blev god efter sidebyttet, og holdet kom også helt på omgangshøjde, 12-12, og endda også foran i anden halvleg for første gang siden starten af opgøret.

Nervepirrende sidste minut

Men mod slutningen mistede HIK'erne lidt fokus, og det gjorde, at kampen igen tippede til gæsternes fordel, der med fem minutter igen var i front med en pind. Scoren var 19-20.
På det tidspunkt var HIK på knockoutens rand, for et nederlag her til en direkte konkurrent ville være intet mindre end katastrofalt.
Men trodsreaktion af bedste kaliber er nok det, der bedst indrammer, hvad der kom fra HIK. Og derfor blev det en fantastisk afslutning, hvor det lykkedes HIK at holde fast – og sejre.
Men det var nervepirrende i sjælden grad. For foran 21-20 i sidste minut, og med udvisningen af Alexander Haase, kunne det blive hvad som helst.
Det blev sejr, da Frederikshavnerne blev afvist muligheden for udligning, og i stedet kunne Mikkel Alleslev Larsen i sidste sekund slå sejren fast til de forløsende slutcifre 22-20.
Med sejren er HIK nu á point med Korsør-Slagelse og SUS Nyborg, som alle har ét point op til Frederikshavn på 11. pladsen, der giver adgang til play-off-kampe om overlevelse i 1. division.
HIK skal ud en ny '4 point-kamp', når holdet søndag den 12. februar spiller ude mod SUS Nyborg. Næste hjemmekamp er det efterhånden legendariske københavneropgør mod Ajax København med det tidligere klubikon Mikkel 'Mur' Vilhelmsen i i målet.
Den kamp spilles fredag 17. februar kl. 19.30.

Publiceret 06 February 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV