Ishockey:

Stars lavede miraklet i Aalborg

Med en suveræn og solid sejr på 3-0 var det til syvende og sidst Stars, der kunne juble. Holdet er nu klar til semifinalekampene

Af
Ole Tradsborg

“Aalborg, I har valgt os selv, Aalborg, I har valgt os selv…,” skreg de medrejsende Gentofte-fans, da tiden var ved at rinde ud og sensationen kort efter blev en realitet.
Og man forstod glæden, som føltes stærk, selv om Villabyernes 'udsendte' nok en gang måtte nøjes med en tv-transmission af kampen.
Men det var en god oplevelse, hvor Stars endnu en gang var fokuseret og klar fra start. Og kort inde i første periode kom foran i Aalborg, da Luis Blak Olsen gjorde det til 1-0.
Scoringen bragte ro og optimisme hos gæsterne, mens værterne foran mere end 4.000 tilskuere virkede rystede. Stars kontrollerede perioden færdig, men stillede sig klogeligt ikke tilfredse med den spinkle føring, men gik ud og angreb i anden periode.
Den mission var klog og rigtig, for Stars kunne med yderligere to scoringer punktere de forventede avancement-drømme hos hjemmeholdet, der slet ikke kunne få fart i skøjterne, og kom de til chancer, så var devisen klar for Stars: Man ofrer sig!
Det sås i et par situationer, hvor hårde slagskud blev afværget af spillere, der frygtløst kastede sig ned i den ene puck efter den anden. Særligt Mads Eller stod defensivt stærkt i billedet denne aften, hvor det dog endnu en gang var kollektivet, der vandt.

Én periode fra semifinalen

“Nu skal vi lige gøre det færdigt, men det lyder da meget godt,” svarede målscorer til 1-0 Luis Blak Olsen på spørgsmålet om, hvordan det lød at være blot én periode fra en semifinalekamp.
Spørgsmålet blev stillet i pausen mellem anden og tredje periode, hvor Stars lettere uvirkeligt førte hele 3-0 efter en meget stærk og kynisk anden periode.
Her viste Stars 'udebanehockey' af sjældent høj karakter. Og altså scorede de to afgørende mål, der gav den komfortable føring, der holdt hele vejen hjem.
Tredje periode skulle som bekendt lige spilles færdig, og en hurtig Pirates-scoring kunne hurtigt ryste et Stars-hold, der indtil da havde været i fuld kontrol.
Men Stars holdt stand, særligt takket være den stramme gameplan, som blev løst formidabelt af alle spillere, der forstår at fokusere.
Derfor var lyden på triumfen ganske hørbar i sekunderne inden sidste fløjt og følgelig lige efter, hvor en lille, ukuelig Stars-delegation var i auditivt overtal i Gigantium.
Efter kampen blev Karsten Arvidsen lykønsket, men Stars-træneren var i sit vanlige ydmyge hjørne og startede derfor med at understrege, at man jo endnu ikke har vundet noget.
Men han var selvfølgelig glad for sejren på hele holdets vegne og understregede, at sejren har kæmpe betydning. Både aktuelt, men også på længere sigt.
Efter kampen blev Stars nok engang udråbt som ny modstander af en bedre placeret modstander. Denne gang Odense Bulldogs, som Stars nu skal dyste mod. Præmien er en plads i finalen. De maksimalt syv kampe, serien varer, begynder tirsdag aften og vises på tv.
I kampen i Odense venter et hjemmehold med friske ben, for de har hvilet længere. Odenseklubben skulle i deres kvartfinaleserie nemlig kun bruge fire kampe til at eliminere Stars' naboer mod nord, Rungsted.

Publiceret 20 March 2017 16:15

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV