Gentofte Volley runder 25 år på toppen

Fødselsdagen blev fejret med åbent hus i Kildeskovshallen

Af
Af Jesper Bjørn Lasen

Omgivet af pokaler og andre hædersbevisninger markerede Gentofte Volley sit 25 års jubilæum den 23. maj i Kildeskovshallen.

Mange venner og samarbejdspartnere kom forbi, gamle minder og visioner for fremtiden blev udvekslet, mens udstillingen med 500 presseklip fra 1992 og frem blev studeret. Alt sammen, mens ungdomsspillere var i gang på banerne i hallen, så fortid, nutid og fremtid smeltede sammen.

Borgmester Hans Toft bemærkede i sin fødselsdagstale, at det ikke kun er eliten, der er på toppen. Alle lige fra klubbens yngste kidsvolleyspillere til et af de nyeste hold – seniorvolleyholdet med lutter +60-spillere – stråler af bevægelsesglæde ved volleyballspillet i de rammer, som klubben giver.

Han bemærkede også, at Gentofte er med i globaliseringen. Klubben har bl.a. hold for russisktalende, for filippinere og integrationstilbud for asylansøgere og flygtninge.

Historien i glimt

Gentofte Volleys formand, Ulrik Hesse, belyste i korte glimt klubbens historie, blandt andet ved at nævne de tre æresmedlemmer. De to første var toptrænere, som kom langvejs fra for at løfte niveauet på klubbens allerbedste hold.

I klubbens første sæson tog svenske Per Bjurnemark ansvaret for eliteherreholdet med tre dages varsel. Han blev afløst af Jørgen Breinholm, som flyttede fra Århus til Gentofte for at være fuldtidstræner for både herre- og dameeliteholdet.

Det førte til klubbens første DM-guld i 1996.

Ulrik Hesse blev i samme år, 1996, valgt som ny formand efter Robert Mikelsons, Hesse kunne derefter ved klubbens ti års jubilæum i 2002 udnævne Robert Mikelsons som det tredje æresmedlem.

I de første 25 år har klubben dermed kun haft to personer på formandsposten. I al ubemærkethed har den nuværende således haft 20 års jubilæum på posten.

Blandt gæsterne var Volleyball Danmarks formand Erik Jacobsen, formanden for Sjællands Volleyballkreds Tobias Harpsøe og direktøren for klubbens hovedsponsor Hasse Bergman fra Scales.

De blev vidner til, at der blev udnævnt to nye æresmedlemmer.

“Du har mange gange sagt, at nu er det slut,” sagde Ulrik Hesse til Jørgen Ulriksen, som i 15 år uden afbrydelser har været træner for pigehold i klubben.

“Men du har alligevel ikke kunnet slippe arbejdet med at dygtiggøre vores yngre teenagepiger, så de er blevet inspireret til at fortsætte med volleyball i mange år – flere er faktisk endt med guldmedaljer om halsen ved ungdomsdanmarksmesterskaber.”

Jørgen Ulriksen blev dermed klubbens fjerde æresmedlem.

Højst usædvanligt var den person, der som regel er i hallen, når der trænes og spilles volleyball, ikke ankommet i Kildeskovshallen, da det femte æresmedlem skulle udnævnes.

“Hvor mange gange om ugen er du egentlig i en hal, Rantzen?”, spurgte Ulrik Hesse under sin anden hyldesttale.
Svaret lød med en vis usikkerhed.:

“Det kan godt være mere end syv gange, for på nogle dage er jeg aktiv i to forskellige haller.”

Den utrættelige og stærkt engagerede kidsvolleyleder, ungdomstræner, veteranspiller og holdleder Rantzen (Peter Lorentzen) er en institution i klubben. Det er meget få spillere på klubbens ældre ungdomshold, der ikke på et eller andet tidspunkt har haft det femte æresmedlem som træner eller leder.

Publiceret 30 May 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV