Canadisk cheftræner styrker volleyhold

Canadiske Chris Cheng har overtaget den daglige ledelse af klubbens langsigtede arbejde med at skabe en egentlig elitekultur på damesiden og få fodfæste i toppen af dansk damevolleyball.
I de seneste sæsoner har Gentofte Volleys bedste damehold været fraværende fra dameligaen. Efter en årrække, hvor der fra sæson til sæson var stor udskiftning af spillere, rykkede holdet ned i 1. division. Det førte til, at klubben tænkte nyt, skriver den i en pressemeddelelse.
“Vi måtte konstatere, at vi ikke kunne fastholde vores talentfulde spillere længe nok til at skabe det rigtige eliteprogram. Det lykkedes for mange år siden på herresiden. Jeg mente, at det måtte være muligt også at fastholde pigerne i et træningsmiljø med stort set daglig træning over flere år,” forklarer Gentofte Volleys formand Ulrik Hesse.
Gentofte Volley måtte til udlandet for at finde emner til cheftrænerposten. Chris Cheng har trænet DU18-hold og Calgarys universitetshold i flere år. Han har nu arbejdet med Gentoftes bedste damespillere i en måned.

Potentiale i truppen

“Der er et godt potentiale i holdet, og jeg forventer, at jeg kan skabe fremskridt og udvikling, både af de enkelte spillere og holdet. Det er væsentligt for, at det langsigtede projekt holder,” siger Cheng.
Med flere ungdomslandsholdsspillere i truppen er der potentiale i Gentoftes hold.
Den 15-årige Sofia Bisgaard kom med i Gentofte Kommunes talentudviklingsprojekt i år, og hun har været Danmarks topscorer i flere ungdomslandskampe i år.
Der er sæsonpræmiere den 5. oktober ude mod Brøndby VK.
jbe

Publiceret 11 September 2017 17:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV