Ultraløber fra Hellerup skal løbe i Chile

Michael Vad er bidt af en gal løber. Og derfor løber han i starten af oktober gennem Chiles ørken fra 3.300 meters højde

Det var egentlig en tilfældighed, at ultraløb blev Michael Vads favorit-idræt, men efter at have tilbagelagt mere end 40 maratonløb, skulle der lidt ekstra på menuen. Og det har hans omgangskreds reageret lidt blandet på.
“Ja, nogen synes jo, det er lettere vanvittigt, mens andre undrer sig over, jeg kan få tid til det. Men ved at planlægge min dag godt, så kan det lade sig gøre,” siger Michael Vad, der bor i Hellerup.
Han ved, hvad han taler om, når snakken falder på planlægning, da han som familiefar til fire og ansat i en international virksomhed med mange rejsedage på programmet skal have det hele til at gå op.
En af rejserne går i oktober til Chile, nærmere bestemt Atacama-ørkenen, der danner rammen om et af 4Desserts-løbene, et af verdens hårdeste.
Michael Vad har tidligere deltaget i et andet af seriens løb, nemlig i Saharas ørken. Det var i 2009, og løbet var en enorm udfordring med sine 250 km fordelt på fem reelle løbedage.

Havde ikke planlagt flere

I grunden var der ikke umiddelbart flere ultraløb på programmet for Michael Vad, men efter arrangørerne sendte ham en lokkende mail i foråret, blev han overbevist.
Og så begyndte træningsmængden stille og roligt at blive øget. Her - bare en god måneds tid inden løbet - er Michael Vads træningsmængde dog ikke meget mere end 65-70 km om ugen.
Når han skal løbe i ørkenen, skal han de første fire dage tilbagelægge, hvad der svarer til ét maraton pr. dag, mens en bonus på ca. 80 km venter på den sidste rigtige løbedag.
For sjettedagen sluttes af med en kort tur frem til målområdet i landsbyen San Pedro de Atacama. Totalt er det 250 km i verdens tørreste område.
Det lyder jo som noget af en mundfuld, selv for garvede løbere, så det nærliggende spørgsmål må være, hvad der driver Michael Vad.
“Jeg har ikke altid løbet, ja faktisk var det i en relativt sen alder, jeg fuldførte mit første maratonløb,” siger han om baggrunden for, at han midt i tyverne skiftede fodboldstøvlerne ud med løbesko.
“Siden tog det så fart, uden at jeg egentlig tænkte videre over det. Men det her er virkelig mig, det er mit element, min måde at udfordre mig selv og hente energi på, fandt jeg ud af,” forklarer Michael Vad om sin passion for løbesportens mest ekstreme variant.

“En jordisk oplevelse af livet på Mars.” Sådan kalder Michael Vad selv det, der venter ham.

“En jordisk oplevelse af livet på Mars.” Sådan kalder Michael Vad selv det, der venter ham.

Sluppet for skader

Heldigvis har han været forskånet for skader, og fraset en mindre fiberskade efter Boston Marathon i 2011, har han ikke været sat særligt ud af spillet.
Og nu ser han frem til løbet i Chile, som bl.a. foregår i en ørken, der er kendt for sine enorme saltsletter. Og som 1. oktober bliver en udfordring for Michael Vad og 100 andre ultraløbere, der foruden at skulle tilbagelægge en meget lang distance, også skal have al oppakning på ryggen de dage, løbet varer.
I runde tal er der tale om 12 kg, der skal med rundt på distancerne i den golde ørken. Alt skal med, også maden, som nærmest selvfølgeligt er frysetørret.

Løber for en god sag

At Michael Vad ikke bare løber for sin egen fornøjelses skyld, illustreres ved, at han, som mange andre løbere gør det, laver en fundraising i forbindelse med sine løb.
For Vads vedkommende samles der ind til fordel for Ung Kræft under Kræftens Bekæmpelse, hvor Michael Vad i øvrigt er næstformand.
Sidste gang samlede han 15.000 kr. ind til det gode formål, og har du lyst til at støtte ham i at støtte unge med kræft, kan du gå ind på dette link: https://www.cancer.dk/stoet-os/din-indsamling/personlige-indsamling/vis/ultraloeb-til-fordel-for-ung-kraeft/.
Det bliver også muligt at læse mere om Michael Vads vilde løbeeventyr, når han igen er vel hjemme i Danmark.

Publiceret 18 September 2017 17:00

SENESTE TV