Ishockey:

Super weekend for Stars

Dobbelt op på sejre for Gentofte Stars, da Herlev og Esbjerg blev besejret

Af
Ole Tradsborg

Pilen peger i den grad op for de lokale ishockeyhelte fra Gentofte Stars. Fredag aften tog holdet hul på en herlig weekend-serie, da turen gik den korte vej fra Gentofte til Herlev.
Stars havde til opgøret fundet den rette formel, og det udmøntede sig i en stensikker sejr på 3-0, målene signeret af finnerne Marlo Koponen (et) og to scoringer af Ville Järveläinen. Alle mål blev i øvrigt også finsk-assisteret. Sejren var aldrig i fare, og Stars kunne langt om længe sætte point på kontoen efter en sejr i ordinær spilletid, og i samme moment tankede godt op på selvtillidskontoen.

Søndags-selvtillid

Det var derfor et Starshold med tro på egne evner, der søndag havde mestermøde mod sidste års guld-duellanter fra Esbjerg. Og trods hurtig modgang, blev det til mere jubel denne eftermiddag.
Starsdefensiven var indledningsvis noget i gavehumør, da en heldårlig tværpasning af Rasmus Lyø blev opsnappet og iskoldt konverteret til scoring til gæsterne.
Men Stars fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen, og igen-igen fristes man til at sige, var det finsk sisu, der grundlagde comebacket. Ville Jarveleinen vandt en faceoff-puck, som han hurtigt afleverede til Julius Nyqvist, som med en flot scoring gjorde det til 1-1 i anden periode. Den score holdt perioden ud, og derfor var kampen helt åben inden de sidste 20 spilminutter.

Super-Stars

Straks i starten af den sidste periode, fik Stars en gylden mulighed for at bringe sig tættere på sejren.
Gæsternes Anders Krogsgaard blev sendt i bad for en tackling mod hovedet på Oliver Reuter, og det betød exit til Esbjergspilleren - og hele fem minutters powerplay til Stars.
Det blev dog langt fra et mønsterpowerplay, men tværtimod flere ufarligt afslutninger, men bedst som overtallet var ved at rinde ud, tog Joonas Riekkinen sagen i egne hænder, og på fornemste vis smadrede han pucken op i højre målhjørne. Superscoringen løsnede helt op på tredje perioder, hvor det nu var gæsterne, der satte Stars under pres.
To gange var Stars således i undertal, men på forbilledlig vis fik sig kæmpet imod gæsternes vedvarende pres.
Og ganske som det plejer, når et satsende hold jagter en udligning, tages keeperen ud til fordel for en markspiller.
Og det udnyttede Stars' Ulrich Linnet, da han køligt lidt uden egen forsvarszone sendte pucken langs hele banelængden i det tomme mål, og dermed 3-1, og sejren var en realitet.
Sejren må i den grad have behaget træner Karsten Arvidsen, da særligt måden den kom i hus på, var god: Godt spil, flotte mål resulterede i et fantastisk comeback mod et stærkt Esbjerghold.
Stars er nu for alvor på sporet, og holdet kan nu rette fokus mod en række udebaneopgør (tre kampe ude mod hhv. Herning, Odense og Ålborg), inden det den 23. januar igen er muligt at se holdet i aktion på egen is. Det sker kl. 19 i en kamp mod Rødovre Mighty Bulls.

Publiceret 08 January 2018 11:30

SENESTE TV