Der var jubel i Gentofte Volley efter 3-2 sejren i den første DM-semifinale på udebane mod Marienlyst Odense. Her jubler holdet efter en vundet bold i Europa Cup-kampen mod Ravenna fra Italien tidligere på sæsonen. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Der var jubel i Gentofte Volley efter 3-2 sejren i den første DM-semifinale på udebane mod Marienlyst Odense. Her jubler holdet efter en vundet bold i Europa Cup-kampen mod Ravenna fra Italien tidligere på sæsonen. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Med hiv og sving bragte Gentofte Volley sig foran

Det blev vanvittigt spændende i udekampen mod Marienlyst Odense, da Gentofte søndag vandt den første af op til fem kampe i DM-semifinaleserien

I den sidste kvartfinalekamp for godt en uge siden måtte Gentoftes landsholdsspiller Mads Møllgaard udgå efter at være vrikket om på foden. Han var med i Gentoftes trup i søndagens kamp i Odense, men ikke med i startopstillingen.

Gentofte-mandskabet startede derfor med Anders Hartmann og Tobias Kjær på kanterne. Skiftende føringer prægede første sæt. Gentofte havde to sætbolde ved føring 24-22, men udnyttede dem ikke.

Odense-mandskabet fik derimod sætbold ved stillingen 25-24. Alligevel lykkedes det for Gentofte-spillerne at få overtaget til sidst. 27-25 til Gentofte i første sæt.

Herefter fik Marienlyst greb om kampen. I andet sæt måtte ligaens topscorer og Gentoftes anfører, diagonalspilleren Peter Trolle, forlade banen. For anden kamp i træk udgik en Gentofte-profil efter at være vrikket om.

Reserve greb chancen

Til Gentoftes store held havde man taget den kun 17-årige diagonalspiller Ulrik Dahl med til Odense. Han kom på banen i lidt af en ilddåb.

Gentofte tabte andet sæt 25-20. Holdet kom bedre med i tredje sæt. Men Odense-holdet holdt fast og vandt sættet 25-22.

Trætheden så herefter ud til at melde sig hos Marienlyst samtidig med, at Gentofte fandt sit eget nye spil frem i fravær af Peter Trolle. Gentofte var uhyre stærkt blokerende og lukkede gang på gang effektivt af for Marienlysts angreb. Samtidig var det ikke til at se, at Ulrik Dahl aldrig før havde spillet en eneste bold i en liga-kamp.

Kampen vendte fuldstændigt. Gentofte vandt fjerde sæt 25-21 og femte sæt 15-11.

“Jeg er særdeles tilfreds,” lød det fra Gentoftes cheftræner Denis Janka efter kampen. “Peter udgår, men hele holdet tror på det. Alle bakker hinanden op, og Ulrik får rigtig god støtte, så han formår at spille med på et meget højere niveau, end han er vant til. Spillerne leverer en flot holdindsats, som bærer dem frem til sejren.”

De to næste kampe i semifinaleserien spilles på hjemmebane i Kildeskovshallen. Onsdag den 21. marts spilles der kl. 18.30 og lørdag den 24. kl. 16.

Vinder Gentofte begge kampe, er holdet klar til DM-finalerne. Ellers spilles en eventuel fjerde kamp i Odense den 26. og en mulig femte kamp hjemme onsdag den 28. kl. 19. jbl

Publiceret 19 March 2018 10:30