Quarterback Patrick Hargett (nr. 11) kaster bolden på Gentofte Sportspark. Foto: Per Falkeborg

Quarterback Patrick Hargett (nr. 11) kaster bolden på Gentofte Sportspark. Foto: Per Falkeborg

Towers i stor international prøve

Copenhagen Towers tager lørdag imod de engelske mestre i anden runde af Champions League-turneringen North European Football League

Copenhagen Towers spiller i dag, lørdag den 28. april kl. 16, dét, der nok ender med at blive holdets største kamp i år: et Champions League-opgør mod de engelske mestre fra Tamworth Phoenix.

Tamworth Phoenix overraskede den engelske football-verden, da de slog begge de to London-hold, London Blitz og London Warriors, i slutspillet og dermed blev engelske mestre i 2017. Derfor står Phoenix nu overfor klubbens første internationale kamp nogensinde. Og den kamp bliver altså mod Towers på Gentofte Sportspark,

Towers har stor erfaring med internationale kampe de seneste år, men jager stadig den store succes. Derfor var 21-10-sejren over norske Oslo Vikings på udebane i første runde af Champions League en vigtig start på NEFL-turneringen.

Tamworth er et meget stærkt hold, som foretrækker at løbe med bolden. Det stiller store krav til det københavnske forsvar, som vice-cheftræner Victor Andersen pointerer:

“Mod et så godt hold som Phoenix, kan vi ikke lave nogle taktiske fejl, og så skal vi være klar til at spille fysisk.”

Englænderne udmærker sig bl.a. ved at have en meget atletisk quarterback, der ikke kun er god til kaste bolden, men også gerne løber med den. Dette faktum har Victor Andersen, der har ansvaret for Towers' forsvar bemærket.

“Det er essentielt, at vi forsøger at begrænse quarterbackens mulighed for at lave store spil langs jorden.”

I kampen mod Oslo samt i Towers' to sejre i den hjemlige liga har klubbens forsvar vist sig at være særdeles stærkt. Alle tre grupper; den defensive linje, linebackers og de defensive backs er bundsolide og uden svage led. At få forsvaret til igen at spille klogt og disciplineret er nøglen til en Towers-sejr.

Angrebet har også fået en god start på sæsonen. Towers nyder godt af at have hele fire running backs, som alle spiller på et meget højt plan. Dette gælder ikke mindst amerikanske Dayton Winn, som spiller ligeså overbevisende i denne sæson, som han gjorde i mesterskabssæsonen i 2017.

Kasteangrebet er i gode hænder hos de to quarterbacks Patrick Hargett og Kasper Skyum og en række høje og stærke receivers, som kæmper hårdt for hver eneste bold, som bliver kastet til dem. jbl

Towers’ forsvar tackler en running back på Gentofte Sportspark. Foto: Per Falkeborg

Towers’ forsvar tackler en running back på Gentofte Sportspark. Foto: Per Falkeborg

Running back Dayton Winn (nr. 13) løber med bolden på Gentofte Sportspark. Foto: Per Falkeborg

Running back Dayton Winn (nr. 13) løber med bolden på Gentofte Sportspark. Foto: Per Falkeborg

Publiceret 28 April 2018 07:30

SENESTE TV