Gentofte Volleys U18-piger så sådan her ud, da de lige havde vundet DM-semifinalen over Ikasts mesterskabsfavoritter. Foto: Gentofte Volley

Gentofte Volleys U18-piger så sådan her ud, da de lige havde vundet DM-semifinalen over Ikasts mesterskabsfavoritter. Foto: Gentofte Volley

Gentofte Volleys unge vandt DM-sølv

Gentoftehallen dannede ramme om DM-slutspillet i volley, hvor det ene unge hjemmehold sikrede sig en andenplads

Ingen af Gentoftes to unge hold var blandt favoritterne til at vinde DM-medaljer blandt de ni deltagende slutspilshold af hvert køn ved dette års mesterskab, der blev afholdt i Gentoftehallen i weekenden. Begge hold overraskede dog sig selv og publikum.

Især pigerne imponerede. Holdet vandt tre af de fire puljekampe og skulle ud i kvartfinale mod Middelfart. Det blev en 2-0 sejr. Herefter stod en af DM-favoritterne, Ikast, på den anden side af nettet i semifinalen.

Men de jyske storfavoritter blev nærmest spillet ud af banen af de veloplagte Gentofte-piger.

I finalen mod DHV Odense kunne pigerne dog ikke holde dampen oppe, og måtte kapitulere over for fynboerne, som gik ubesejret gennem hele finalestævnet.

Trods finalenederlaget 0-2 var spillerne lykkelige over resultatet, og Sofia Bisgaard kom på stævnets Dream Team.

Drengene overraskede positivt fra stævnets start. Allerede i første puljekamp mødte de DM-favoritterne – og de senere danmarksmestre – fra Ikast.

Gentofte-holdet fulgte taktikken og fik sat Ikasts mange topspillere under pres.

Det gav en 2-1 sejr, som skulle vise sig at blive midtjydernes eneste nederlag i hele DM-stævnet.

Direkte i semifinalen søndag efter lutter sejre i den indledende pulje lørdag var det som om, at holdet havde svært ved igen at komme op i gårsdagens niveau.

Søndag kom holdet heller ikke helt op i det højere gear, så med et 0-2 nederlag til Odense i semifinalen skulle drengene spille om bronze mod en af de andre DM-favoritter, VK Vestsjælland.

Efter en tæt affære med stor spænding til sidste bold måtte Gentofte-spillerne se sig slået med 2-0 i bronzekampen. Mika Boelsgaard kom dog på stævnets Dream Team.

Publiceret 08 May 2018 09:00

SENESTE TV