Jublen var stor, da Gentofte Volleys U21-hold havde modtaget DM-pokalen som afslutning på DM-slutspillet. Foto: 'Hamistolen'

Jublen var stor, da Gentofte Volleys U21-hold havde modtaget DM-pokalen som afslutning på DM-slutspillet. Foto: 'Hamistolen'

Mere DM-guld til Gentofte Volley

U21-drengene vandt overbevisende Danmarksmesterskabet i weekenden, mens pigerne fik en flot fjerdeplads

Der er ingen tvivl om, at Gentofte har udviklet nogle gyldne årgange, som nu flere gange har vundet det fornemste ungdoms-DM i volleyball – U21-mesterskabet.

Gentoftes ældste ungdomshold, der tæller flere ligaspillere, satte sig tungt på mesterskaberne, der blev spillet i Kristi Himmelfartsferien i Ikast.

I den indledende pulje tabte Gentofte-drengene ikke et eneste sæt. Det blev til sejre over Ikast, Kolding/Middelfart og Holstebro.

Herefter var holdet direkte i semifinalen. Modstanderen var her Hvidovre/Køge, som havde flere tidligere Gentofte-spillere på holdet. Selv om det lykkedes for modstanderholdet at vinde et sæt, var der aldrig rigtig tvivl om resultatet.

Med en 3-1 sejr stod Gentofte Volleys U21-herrer for andet år i træk i DM-finale mod Kolding/Middelfart.

Finalen blev aldrig spændende. Gentofte sad på kampen fra start til slut. Med stor stabilitet kørte Gentofte-maskinen.

Det blev til en 3-0 sejr (25-20, 25-18, 25-18).

Danmarksmestrene er Mads Kyed, Christian Kaiser, Malthe Karhula Lauridsen, Frederik Dahl, Alfred Pontoppidan, Mika Boelskov, Tobias Kjær, Bertram Rygaard Rasmussen, Rasmus Mikelsons og Ulrik Dahl. Ikke overraskende var flere af spillerne at finde på DM-stævnets Dream Team: Mads Kyed som hæver, Frederik Dahl på centerposition og Tobias Kjær som kantspiller.

Uden for medaljerække

Gentoftes U21 piger mødte Odense-koalitionen Fortuna/DHV i første kamp. Det blev til et nederlag, men derefter gik det slag i slag for pigerne.

De to andre puljekampe mod Amager og VK Vestsjælland vandt holdet overbevisende. Med en andenplads i puljen skulle pigerne ud i en kvartfinale mod Aarhus. Den vandt Gentofte-holdet med 3-0.

Modstanderen i semifinalen var de evige rivaler fra Team Køge. En gentagelse af sidste års U21 DM-finale. Desværre trak køgenserne igen det længste strå i opgøret. Efter to timers rutsjebanevolleyball måtte Gentofte-pigerne erkende, at de ikke kom i finalen.

Gentofte tabte de to første sæt stort, vandt herefter komfortabelt de to næste, men tabte et tæt og spændende femte med 17-15.

I bronzekampen havde pigerne opbrugt kræfterne og måtte se sig slået med 3-1 af værtsklubben Ikast. Til gengæld fandtes DM-stævnets MVP (Most Valuable Player) på Gentoftes hold. Den store ære tilfaldt Sofia Bisgaard.

jbl

Sammen med resten af Gentofte Volleys U21-hold vandt Tobias Kjær, der her modtager en serv, Danmarksmesterskabet for de ældste ungdomsårgange. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Sammen med resten af Gentofte Volleys U21-hold vandt Tobias Kjær, der her modtager en serv, Danmarksmesterskabet for de ældste ungdomsårgange. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Publiceret 14 May 2018 18:00

SENESTE TV