Nick Christensen kronede en god kamp med at blive dobbelt målscorer. Arkivfoto: Ole Tradsborg

Nick Christensen kronede en god kamp med at blive dobbelt målscorer. Arkivfoto: Ole Tradsborg

Dramaet lever i Danmarksserien

GVI kæmper indædt med Vanløse om oprykningsbilletten, hvor kun en bedre målscore til Vanløse gør, at de bevarer førstepladsen. Lørdag spilles sidste og altafgørende oprykningsakt

Af
Ole Tradsborg

GVI var lørdag pisket til at sejre samtidig med, at holdet skulle håbe på, at Vanløse satte så mange point til som muligt.

Begge scenarier lykkedes, og derfor venter der nu et drama af dimensioner på lørdag, hvor sidste og altafgørende oprykningsakt spilles.

I weekenden var der dog fuld fokus på opgaven mod Virum-Sorgenfri, der sædvanligvis er et svært hold at dirke op. Det viste Vanløse dog var muligt, da holdet lammetævede Virum-mandskabet hele 5-0 i midtugekampen, der skulle færdigspilles tirsdag aften, efter uvejr forrige weekend havde gjort det umuligt at færdigafvikle kampen.

'Uvejr' kan passende være indgangen til kampen på Kaplevej i Virum, som danner rammen om det lille, hyggelige fodboldanlæg, hvor temperaturerne på kampdagen må have været ulidelige for spillerne. Noget at 'varme sig på' fik GVI'erne og de medrejste fans dog efter den halve time, hvor Patrick Ehlers bragte Vangedes fodboldstolthed foran.

Men glæden varede kort, for inden pausen havde hjemmeholdet udlignet. Og ondt blev værre for GVI, der også måtte se værterne bringe sig foran straks i anden halvleg. Og så var GVI ilde stedt.

Nick afgjorde sagen

Men også GVI havde et modsvar, og for anden gang i kampen ændrede kampforløbet sig hurtigt. Nick Christensen var således dagens mand, for kort efter det andet VSB-mål udlignede han til 2-2 med et flot saksespark.

Og bare 10 minutter senere gjorde han det med hovedet til 3-2 til GVI, en stilling, der holdt hele vejen hjem, men som må have været neglebidende spændende for Søren Fjorting og Co. på sidelinjen, hvor forløsningen følgelig var stor efter de 94 spillede minutter.

“Jeg synes egentlig, vi har ret godt fat i det, og vi er da også tæt på både 4-2 og 5-2, men et underkendt mål var det tætteste, vi kom på flere mål. Og så er det da rigtigt, at der ingenting skal til, før de får en chance og kan udligne,” opsummerede træneren dagen efter kampen var færdigspillet, og hvor fokus kunne rettes mod sidste spillerunde.

“Her skal vi ud og vinde, for selv om vi er á point med Vanløse, så er deres score så meget bedre end vores, at vi ikke kan hente dem på anden vis end at sejre og de igen sætter point til i et nyt drama,” sluttede træneren, der lige som Villabyernes sportsjournalist havde læst om et drama uden lige i Vanløses kamp.

Tæt på straffe

Førerholdet var på besøg i Avedøre på samme tid, GVI spillede i Virum, og her udspillede en kontroversiel situation sig, der formentlig fortsat bliver diskuteret i Vanløse og omegn frem til på lørdag.

Situationen var nemlig, at Vanløse i et par omgange var tæt på at få et dømt straffespark, og til sidst også fik det, men da Vanløses Tim Risvig skulle sparke, gled han tilsyneladende i sparket.

Situationen er beskrevet sådan på Avedøres hjemmeside:

“Bolden lavede et mærkeligt hop og snød fuldstændig målmand Siggaard. Øv, tænkte jeg og de fleste andre, der holdt med Avedøre. Men Avedøres spillere havde set, at bolden efter Risvig havde sparket med højre ben, havde ramt hans venstre ben og derfor ændrede retning. Avedøres spillere omringede dommeren, og det lykkedes anfører Niklas Myhrmann, efter at have skubbet flere medspillere væk fra dommeren, at overbevise dommeren om, at straffesparket var ulovligt udført. Dommeren tænkte sig om og annullerede målet. Stillingen var stadig 0-0. Avedøre var tilfredse med, at dommeren indså fejlen og rettede dommen, mens Vanløse var af en helt anden opfattelse resten af dagen.”

Om denne situation er med til at give GVI førstepladsen igen efter sidste spillerunde vil vise sig, men et faktum er, at GVI selv har bragt alt for megen spænding ind i de sidste runder, da der har været en masse kampe, hvor blot et enkelt yderligere point ville kunne gøre en kæmpe forskel.

Hvis både GVI og Vanløse snubler, står et toptændt og heftigt scorende B1908-hold klar i kulissen til at 'drible indenom' og snuppe oprykningsbilletten.

Men devisen er klar nu for GVI, for holdet skal altså fokusere på sejr over Odsherred FK. Der blæses op til et af de største og mest nervepirrende opgør i Nymosen på lørdag kl. 13.30, hvor alle lokale fodboldfans bør indfinde sig og håbe på, at kommunen næste år er repræsenteret med hele tre 2. divisionshold.

Publiceret 11 June 2018 15:45