Nicolai Vallys dribler på baglinjen og var vanen tro udfordrende i sit spil. Lørdag lykkedes han dog ikke med den afgørende dribling. Foto: Ole Tradsborg

Nicolai Vallys dribler på baglinjen og var vanen tro udfordrende i sit spil. Lørdag lykkedes han dog ikke med den afgørende dribling. Foto: Ole Tradsborg

Nederlag i cheftrænerens sidste kamp

Michael Jørgensen vil længe blive husket som succestræneren i Skovshoved, men desværre fik han ikke den fortjente afskedssejr, da holdet tabte 0-1 til Kolding IF i hans sidste kamp

Af
Ole Tradsborg

Det var inden opgøret mod Kolding IF, sæsonens sidste, blevet offentliggjort, at Skovshoveds succestræner Michael Jørgensen havde valgt at lægge trænergerningen på hylden for en tid.

Og derfor var det nok også ventet, at holdet ville give ham en sejr i afskedsgave, men den del af planen faldt på gulvet.

Skovshoved mødte et særdeles godt organiseret Kolding-mandskab, der i sin anfører Rune Nautrup havde den helt store profil, og jyderne gav ikke ved døren.

Ret beset var gæsterne tættere på yderligere mål end skovserne var på udligning. Kun storspil af SIF-keeper Tobias Brogaard, der i anden halvleg diskede op med tre kæmperedninger, holdt spændingen intakt, men der manglede i den grad brod i SIF-offensiven.

Jørgensens tropper sluttede dermed på en hæderlig, men også lidt skuffende 8. plads, da man længe kandiderede som forårets hold. Som forsommeren skred frem, mistede holdet momentum, hvilket nok også skal ses i lyset af, at førerholdene fra Hvidovre og Næstved var stort set umulige at indhente.

Skovshoved-holdet spillede en række fine og meget disciplinerede kampe, men havde desværre også midtvejs en række udfald, der var langt fra det, undertegnede i flere sæsoner ellers vil forbinde og huske med skovser-fodbold, der i den grad har haft fokus mod modstanderens mål.

Pil op for Jørgensen

Var afslutningen på Jørgensen-æraen dårlig på banen, står han som en stor trænerskikkelse i klubben. Han kom til Skovshoved som spiller fra Brønshøj Boldklub i 1. division, og på dette tidspunkt lå skovserne i Københavnsserien.

Da Jørgensens første sæson sluttede, skulle daværende cheftræner Christian Lundbye videre til en ny klub, og Jørgensen blev ny cheftræner. Derfra så han sig ikke tilbage.

Det lykkedes desværre ikke for Villabyerne at få hverken en kommentar om den sidste kamp eller en opsummering på trænertiden.

“Jeg har ikke noget godt at sige lige nu, så det bliver ikke til mere end det,” var den kortfattede og kontante melding, da Jørgensen for sidste gang traskede væk fra Leo Ground lige efter Kolding-nederlaget.

Det har ellers været skønt at betragte SIF-holdet, som Jørgensen formede med – ifølge klubbens hjemmeside – “sin egen og en meget anderledes tilgang til trænerfaget. Hans filosofi omkring det hele menneske, om at have kærlighed til og tro på sig selv, fodbolden, ja til livet generelt, skabte resultater fra dag ét. Filosofien er mere kompleks, end det kan beskrives her, men det virkede og skaffede holdet to oprykninger i streg samt en kvalifikation til 2. divisions oprykningsspil, virkelig imponerende resultater, med den samme stamme af spillere i alle tre sæsoner.”

Det er derfor meget naturligt, at klubben takker Michael Jørgensen og udtrykker, at det forhåbentlig blot bliver et 'på gensyn' og ikke et endegyldigt farvel.

Gæsternes anfører, og kampens målscorer, var banens suverænt bedste, og header her et farligt indlæg væk for næsen af Nicolai Vallys. Foto: Ole Tradsborg

Gæsternes anfører, og kampens målscorer, var banens suverænt bedste, og header her et farligt indlæg væk for næsen af Nicolai Vallys. Foto: Ole Tradsborg

Gustavsen på græs i SIF

Michael Jørgensens afløser hedder Peter Gustavsen, tidligere bl.a. assistenttræner og cheftræner i GVI, og som klubben inden ansættelsen har ført en række frugtbare samtaler med. Det siger medlem af fodboldvalget i Skovshoved Jakob Grandahl.

“Jeg tror, vi med ansættelsen af Peter Gustavsen vil bevare det gode set-up i klubben, som Michael har bygget op. Vi har haft kig på Peter længe, og vi er glade for ansættelsen og regner med, at han vil viderebringe det, Michael stod for,” siger Jakob Grandahl.

Han håber dog også, der bliver plads til en smule forbedringer, da der nok skal arbejdes en smule med defensiven, selv om Grandahl og mange andre også har været tilhænger af den dejlige, offensive tilgang til spillet.

Jakob Grandahl forventer – naturligt nok – at der vil ske en smule justering af truppen, inden sæsonen 2018/2019 står for døren.

Publiceret 11 June 2018 16:45