Dayton Winn scorer touchdown efter dette catch. Foto. Palle N. Christensen

Dayton Winn scorer touchdown efter dette catch. Foto. Palle N. Christensen

Towers har vundet NEFL

Efter at have slået de norske, engelske og svenske mestre står Copenhagen Towers fra Gentofte som vindere af Northern European Football League-turneringen. Det er en af de største internationale sejre i dansk amerikansk fodbolds historie

Efter sejre over de norske, engelske og svenske mestre, er Copenhagen Towers nu kåret som mestre i Northern European Football League.

Towers' sidste kamp i turneringen var lørdag på udebane hos Carlstad Crusaders. Det var en højintensiv og spændende kamp, som Towers vandt 44-43.

Towers spillede en fantastisk første halvleg og førte 30-16 ved pausen. Tredie quarter viste sig at være en større udfordring, da det lykkedes Crusaders at holde næsten fuld kontrol over bolden. De gennemførte adskillige lange serier, hvilket betød, at Towers' angreb kun nåede at gennemføre 4-5 spil i hele perioden.

To hurtige svenske scoringer medførte, at stillingen var helt lige, 30-30, i starten af fjerde quarter. Dermed var scenen sat for en afslutning, der var rasende spændende. Amerikanske Dayton Winn bragte Towers foran igen, men igen sørgede Crusaders straks efter for balance i regnskabet. Dog ramte Crusaders ikke det afgørende ekstrapoint-spark efter deres sidste touchdown. Og det skulle vise sig afgørende.

Med blot 29 sekunder på uret ramte Towers’ nye, amerikanske quarterback Randy Schroeder U19-spilleren Jakob Green i endzonen. Trods god opdækning lykkedes det Green at gribe bolden, og da Aske Troen efterfølgende ramte plet på ekstrapoint-sparket var det op til forsvaret at holde føringen til slutfløjtet.

For Towers var kampen et offensivt mesterværk, hvor hele angrebet spillede på meget højt niveau, men forsvaret spillede samtidig en rigtig god og disciplineret kamp.

"Trods at vi tillod 43 point, så følte vores forsvar, at de spillede en rigtig god kamp mod et exceptionelt godt hold,” lød det fra assisterende cheftræner Victor Andersen efter kampen.

Sejren i NEFL er kulminationen på en process, som begyndte for fem år siden, da Towers vandt Danmarksmesterskabet i 2013. Da trænerstaben vurderede 2018-sæsonen tilbage i december 2017, indså de, at for at kunne gøre sig gældende i Europa, måtte holdet være i stand til at score rigeligt med point i alle kampe. Det første skridt i den plan var at hente Dayton Winn tilbage til klubben for anden sæson. At hente quarterback Randy Schroeder var det andet skridt.

Towers-formand Jakob Munksgaard var begejstret efter kampen:

"Dette mesterskab beviser, at vi er blandt de bedste hold i Europa. Holdet og trænerne har fokuseret på denne kamp hele foråret, og de leverede, da det var nødvendigt. Det var en fantastisk præstation af alle!” jbl

Publiceret 14 June 2018 14:41