Der var kamp til stregen i dette års danske mesterskab. Foto: Tonny Petersen

Der var kamp til stregen i dette års danske mesterskab. Foto: Tonny Petersen

Fini atter til tops på sin mountainbike

Hellerup-rytteren Sebastian Fini vandt søndag sit fjerde danmarksmesterskab på fem år

Af
Jesper Bjørn Larsen

Sebastian Fini fra Hellerup vandt søndag DM i Mountainbike 2018, der blev kørt i Holte. Det var den 4. sejr på fem år i elite-kategorien for Sebastian Fini, men denne gang var det med tekniske udfordringer.

En punktering på 2. omgang havde nær kostet ham det danske mesterskab, men et hurtigt hjulskift og en imponerende jagt på førergruppen fik ham hurtigt tilbage på vinderkurs.

"Jeg var nervøs før løbet, da jeg vidste, at både Simon Andreassen og Jonas Lindberg ville køre rigtig stærkt i år. Så da jeg hørte bagdækket eksplodere allerede på 2. omgang, var jeg nær gået op i limningen. Gudskelov havde jeg fået et hul til de to andre, da det skete, så jeg mistede nok kun 30 sekunder. Dem fik jeg kørt ind på samme omgang. Og så var det ellers bare om at holde kæden stram resten af vejen," siger Sebastian Fini.

Sebastian Fini kan lade sig hylde som danmarksmester. Foto: Tonny Petersen

Sebastian Fini kan lade sig hylde som danmarksmester. Foto: Tonny Petersen

På vanlig vis blev det til et opgør med Simon Andreassen, og denne gang skulle Sebastian Fini vise sig at være stærkest:

"Jeg vidste fra sidste weekend i Varde, at jeg ville stå stærkt i en spurt overfor Simon, derfor ventede jeg med at rykke til slutningen af sidste omgang. Jeg lagde for alvor pres på, før vi kom ud af skoven til selve opløbet. Den opskrift virkede fint i Varde i årets 3. afdeling af Shimano Ligaen. Og det skulle vise sig at fungere igen. Nu er jeg bare superglad og stolt."

Næste udfordring for Sebastian Fini er den årlige Worldcup, hvor han kører løb 8. juli i italienske Val di Soleog ugen efter i Andorra. Og så har han et helt klart mål om at avancere på verdensranglisten, så han kommer ind i top 15.

"Lige nu ligger jeg nummer 23. Så det ville være supergodt med to gode Worldcup-løb de kommende weekender. Jeg føler mig supergodt kørende, så hvis jeg kan undgå tekniske problemer, så tror jeg i den grad på gode resultater.”

Publiceret 20 June 2018 17:00