Eliteformand i HIK Tennis Christoffer Kønigsfeldt vil ikke stille sig i vejen for et talent, hvis vedkommende har brug for at blomstre et andet sted. Men det er vigtigt for ham, at talentet har fået den rigtige ’opdragelse’ i HIK, og at vedkommende vil huske tilbage på en god tid i klubben. Foto: Ole Tradsborg

Eliteformand i HIK Tennis Christoffer Kønigsfeldt vil ikke stille sig i vejen for et talent, hvis vedkommende har brug for at blomstre et andet sted. Men det er vigtigt for ham, at talentet har fået den rigtige ’opdragelse’ i HIK, og at vedkommende vil huske tilbage på en god tid i klubben. Foto: Ole Tradsborg

Talentfabrikken blomstrer i HIK Tennis

Med en stor talentmasse at bygge videre på er eliteformand i HIK Tennis meget fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden i klubben

Af
Ole Tradsborg

Da Christoffer Kønigsfeldt sidste efterår blev eliteformand i HIK Tennis, havde han klare ambitioner om at få defineret en klar retning for klubben. Det har han sådan set stadig, og her et års tid efter er klubben på vej i den helt rette retning, mener han.

Villabyernes udsendte mødte formanden en solbeskinnet sommerdag på anlægget på Hartmannsvej, hvor der selvfølgelig blev spillet på alle banerne – af spillere i alle aldre.

Neden for klubhuset var et par aldrende mandlige seniorer godt i gang med en intens double. Alderen er på ingen måde en hindring for, at man stadig kan være topengageret.

"Ude!”, råbes der fra den ene banehalvdel, mens modstanderparret på den anden side har en helt diametral opfattelse af boldens bane:

"Nej, den er på linje, klart inde….”

Situationen afslører meget godt, hvad en klubmand står over for. For på den ene side skal bredden plejes, mens Christoffer Kønigsfeldt i egenskab af eliteformand jo selvsagt har et specielt fokus på eliten. Og det helt rette mix af bredde og elite er præcist den største udfordring, men også den nødvendige drivkraft i en klub som HIK, forklarer Christoffer Kønigsfeldt:

"Det er svært at bygge en eliteklub op og i det hele taget en svær balance, for begge lejre skal pleases. Bredden ’betaler’ for klubbens eksistens, men det er samtidig vigtigt med et elitehold, som unge talenter kan spejle sig i – og drømme om at skulle på selvsamme hold senere i karrieren," siger Christoffer Kønigsfeldt, der på eliteplan nok er ’toppet’, men som med sine mange tennisår bag sig kender gamet ud og ind.

Det er det, HIK nu drager nytte af på og uden for banen. For begge steder har Christoffer Kønigsfeldt meget at bidrage med.

Talentfulde unge

"Fremtiden i HIK er vores unge spillere. Og her har vi meget at byde på og være stolte af," lyder det fra eliteformanden.

Han forklarer, at klubben i en årrække har valgt at tilbyde ekstra til de helt store talenter – både for at kunne favne dem i klubben, men også for at holde lidt længere på dem.

"Vi har en lille håndfuld meget talentfulde spillere, som vi må gøre alt, hvad vi kan for, så de bliver i klubben så længe som muligt. Sikkert er det dog, at vi på sigt må sige farvel til Holger Rune, der er så stort et talent, at han skal udfolde talentet andetsteds, men vi skal have gavn af ham så længe, vi kan tilbyde ordentlige rammer for ham. Det samme gælder på pigesiden med talenterne Emilie Haakansson og Hannah Viller Møller."

Så længe talenterne er i klubben, kan de potentielt også optræde for klubbens bedste eliteniveau i hold-sammenhæng foruden selvfølgelig deres individuelle kampe i ungdomsrækkerne.

På eliteholdsniveau håber Christoffer Kønigsfeldt, at holdet i år hjemtager guldet, efter deres onde ånd KB er rendt med titlen de sidste par sæsoner.

"I år skal det være, og vi håber da, at både de ’garvede’ og de nye talenter kan bringe guldet hjem til HIK. I den forbindelse vil vi forsøge at lave nogle happenings i forbindelse med holdkampene, f.eks. ved konkurrencer, hvor klubmedlemmer kan vinde en træningstime med en førsteholdsspiller, lige som vi skal være bedre til at udbrede kendskabet til førsteholdet generelt," fortæller han

Tennis-ambassadør

Christoffer Kønigsfeldt håber også, at hans mange år som tennisspiller kan bruges uden for banen. For da han i de unge år selv var et stort talent, var han i Californien og spille college-tennis.

Faktisk gjorde både han og hans bror Alexander, der også spiller i klubben, det i ungdomsårene. Christoffer Kønigsfeldt er selv en varm fortaler for, at de unge talenter prøver den vej, når de er færdige med gymnasiet.

”De vil få en oplevelse for livet. Jeg ved det, for jeg har jo selv prøvet det. Og jeg håber på, at ’min historie’ kan være til inspiration for mange af vore talenter. Jeg ved, at Emilie rejser til sommer og at Hannah overvejer at gøre det samme, når hun er blevet student," lyder den afsluttende fra eliteformanden i HIK Tennis om de to store pigetalenter Haakansson og Viller Møller .

Publiceret 25 June 2018 22:00