HIK får glæden af at møde lokalrivalerne fra Skovshoved i den kommende sæson. Arkivfoto: Ole Tradsborg

HIK får glæden af at møde lokalrivalerne fra Skovshoved i den kommende sæson. Arkivfoto: Ole Tradsborg

Lokalbrag venter i 2. division

HIK og Skovshoved endte endelig i samme pulje

Af
Ole Tradsborg

Selv om det ikke lykkedes for GVI at løse billet til 2. division, venter der alligevel et par interessante opgør, når de to lokale hold med divisionsstatus, HIK og Skovshoved, tørner sammen i sæsonen 2018/2019.

Det sker, da de begge er havnet i samme pulje.

”Vi havde gerne set tre lokale divisionshold i samme pulje, men det lykkedes desværre ikke for GVI. Men vi ser meget frem til de to kampe mod HIK," lød det fra Jakob Grandahl,bestyrelsesmedlem fra fodboldafdelingen, kort efter afslutningen på Skovshoveds sidste kamp.

Hele tre lokale divisionshold i samme pulje havde også været fantastisk og formentlig betydet godt fyldt op på lægterne mange gange, men de to brag vil sikkert betyde en masse god fodboldunderholdning – med det lille ekstra. Foruden HIK- og Skovshovedkampe, venter opgør mod Frem, Avarta, AB, B93, Hillerød, Brønshøj, Slagelse, Vanløse, Middelfart og Marienlyst.

Bedre struktur

HIK og skovserne kan glæde sig over, at Divisionsforeningen og de 24. divisionsklubber sammen er blevet enige om at ændre lidt på strukturen i den kommende sæson i 2. division. I stedet for tre puljer, bliver det i efteråret to puljer, der inddeles geografisk, med en Øst- og en Vest-række med 12 hold i hver række. HIK og Skovshoved er begge i Øst-rækken.

I foråret 2019 samles de seks bedste hold fra hver række i et oprykningsspil og de øvrige i et kvalifikationsspil. I foråret mødes holdene kun én gang, hvor de seks bedste i hver slutspilspulje får fordel af seks hjemmekampe, altså en kamp mere end de øvrige hold. I alt stiger antallet af kampe fra 30 til 33 kampe over hele sæsonen.

Den sidste ændring er, at holdene tager alle point fra grundspillet med over i slutspillet.

Såvel HIK som Skovshoved vil inden sæsonstart varme op med pokalkampe den 8. august. HIK møder på udebane Holbæk fra danmarksserien, mens Skovshoved samme dag, med kampstart kl. 18.30, på hjemmebane møder Frem.

Publiceret 02 July 2018 15:30