Der var gang i den i begge ender, her illustreret ved angreb fra Skovshoved. Foto: Ole Tradsborg

Der var gang i den i begge ender, her illustreret ved angreb fra Skovshoved. Foto: Ole Tradsborg

HIK vandt lokalopgøret over Skovshoved

Håneretten er fortsat på HIKs fødder, da de lørdag vandt naboopgøret med 2-0

Af
Ole Tradsborg

fodbold Storebror mod Lillebror, eller ’Kampen om Gentofte’. Sådan var opgøret på forhånd udråbt. Og med en umiddelbar fordel til hjemmeholdet HIK, der er kommet lidt bedre fra start, end gæsterne fra Krøyersvej.

Fra startens indledning var det dog tydelig, at skovserne havde tænkt sig at byde ind, og det gjorde de mange gange i første halvleg, hvor det dog aldrig kom til den helt store chance. Den kunne måske være kommet, hvis appellerne i SIF-lejren for et straffe for hands på et indlæg fra højre side af Saleem Nanji, men dommerens fløjte forblev tavs.

Det gjorde den ikke efter den halve time, hvor HIKs Kristoffer Wichmann satte panden på et frispark, men her fløjtede dommeren for offside, og så blev det uden mål efter de første 45 minutter.

Dramatisk anden halvleg

Kampprogrammet var fyldt med Skovshovedspillere, der dog ikke længere er en del af SIF-truppen. Til gengæld var der en god håndfuld af disse til stede på stadion, da de var mødt op for at se, hvordan deres afløsere gjorde det på banen.

De gjorde det OK, men gradvist måtte tilskuerne, der holdt med udeholdet, acceptere, at HIK overtog mere og mere af spillet. Men også se på, at skovserne selv dummede sig gevaldigt.

Allerede efter syv minutters spil af anden halvleg fik Kasper Kempel nemlig marchordre efter en – set udefra - noget kontroversiel situation. Kempel drev bolden fremad lige uden foran HIKs felt, og blev tilsyneladende fældet og havde vel derfor troet, at han fik et frispark. Det gjorde han ikke, men i stedet stanget et gult kort af dommer Casper Thorsøe Jr., der vel mente, Kempel forsøgte at filme sig til frispark.

Ederne stod nu i kø fra Kasper Kempel, for Kempel havde allerede i første halvleg set gult, og dermed blev det dobbelt-gult, og Skovshoved var en mand nede.

Det gav selvsagt uro i geledderne, og der var da også kun gået yderligere knap fem minutter, så havde HIKs Lucas Haren bragt hjemmeholdet foran.

Målet var resultatet af ihærdigt HIK-arbejde, og målet satte Haren køligt ind til venstre for Tobias Brogaard i SIF-målet.

Tændingen steg

Nu blev HIK’erne for alvor tændt, og Jonathan ’Lå-lå’ Nielsen hamrede minutterne efter direkte på Brogaard, der denne gang dog stod helt rigtigt placeret og sikkert tog sig af skuddet.

Efter 20 minutters spil, tog HIK-træner Peter Feher sin målscorer ud, og fraset en hård tackling på ham, kunne den disposition undre lidt, men Feher tænkte måske mere i gardering bagtil. Det blev dog til et par kompetente HIK-tilbud yderligere, men med Skovshoved hele tiden lurende på chancen for udligning. Den arbejdede de hårdt på, men fraset endnu en straffe-appel i sidste minut, blev det stolpe-ud for gæsterne. Til slut gav et dømt frispark til skovserne muligheden for at målmand Tobias Brogaard gik med frem i jagten på sen udligning, men satsningen gav bagslag, for HIK opsnappede kvikt bolden og drev den hele vejen ned mod det tomme mål, hvor Jonas Hebo Larsen blev målscorer med mål i det 94. minut. Dermed blev det game-over for Skovshoved, der forventeligt må bruge lidt tid på at ransage, hvad der skete i et par helt afgørende situationer i kampen.

Anderledes kan HIK glæde sig over sejren og håneretten – i hvert fald frem til den 13. oktober, hvor de to klubber mødes igen, denne gang på Leo Ground i Skovshoved.

Begge hold spiller igen divisionsbold onsdag, begge på hjemmebane kl. 18.

Skovshoved møder Hillerød, mens HIK får besøg af AB.

Publiceret 20 August 2018 16:01

SENESTE TV