God afslutning for Lokomotiv Skovshoved

Lørdag 11. august afholdt Skovshoved Roklub finalestævne i danmarksmesterskaberne i kajakpolo. Finalestævnet var kulminationen på mesterskaberne, hvor de fem bedste hold fra gruppespillet møder hinanden én gang i et slutspil, hvor der spilles om en plads i henholdsvis finale- og bronzekampen.

I gruppespillet har de otte hold i den bedste danske liga mødt hinanden to gange og vinderen herfra får flere point med til slutspillet end nummer to, der får flere point med end nummer tre og så videre.

Lokomotiv Skovshoved, der har været at finde i finalen de sidste tre år i træk, har haft vanskeligt med at spille op mod den resterende top 4 i denne sæson. Det skyldes i høj grad klubbens store sats på en ung generation, hvilket har bragt gennemsnitsalderen ned på 23 år. De unge talenter er støttet af to erfarne spillere og regnes disse fra er gennemsnitsalderen bare 21 år. I høj grad et meget ambitiøst og talentfuldt hold med en stor fremtid.

Gennem sæsonen har Lokomotiv Skovshoved lidt store nederlag til de andre tophold, hvilket har været uvant i klubben, og især de ældre på holdet har haft svært ved at accepterer nederlagene.

Lørdag 11. august var det derfor sidste chance for at bevise, at ungdomssatset ikke har været forgæves. Holte Roklub, Odense Monkeys, Neptun Kajakklub og sidste års guldvindere fra Silkeborgs Sønner stillede alle i stærkeste opstilling.

Det betød, at Lokomotiv Skovshoved stod over for modstandere fyldt med A-landsholds- og U21-landsholdsspillere krydret med erfarne ex-landsholdsspillere. Lokomotiv Skovshoved havde ikke formået at udnytte sin rolle som underdogs igennem sæsonen, men en hård træningsindsats henover sommeren skulle bryde den dårlige stime.

Neptun stod som første modstander i en kamp, der bølgede frem og tilbage, men som desværre endte 3-1 til holdet fra Amager. På trods af en flot spillet kamp af Lokomotiv Skovshoved var landsholdsspillerne fra Neptun for stærke. Det unge hold fra Skovshoved havde ikke marginalerne med sig, og den manglende erfaring gjorde det svært for holdet at udnytte de få chancer. Det var temaet for hele dagen, hvor kun kampen mod Holte endte med en sejr til Lokomotiv Skovshoved.

Det samlede resultat efter slutspillet betød, at Lokomotiv Skovshoved mødte Odense Monkeys i kampen om bronze. Kampen startede modsat af tidligere på dagen, hvor Lokomotiv Skovshoved havde haft svært ved at bryde Odenses stærke forsvar og holde målet rent. Langt ind i anden halvleg var Lokomotiv Skovshoved foran, og de unge talenter var på vej på podiet. En uheldig aflevering blev udnyttet af Odense, der udlignede, og kampen så ud til at skulle afgøres i forlænget spilletid. Odense havde dog andre planer, og med en scoring med kun få sekunder igen måtte Lokomotiv Skovshoved undvære metal ved danmarksmesterskaberne i kajakpolo for første gang i fire år.

På trods af en fjerdeplads var der positiv stemning i Skovshoved-lejren efter stævnet.

"Vi står med et hold, der har bevæget sig fra at tabe med 3, 4 og 5 mål til de tre tophold igennem hele sæsonen, til et hold, som kun lige akkurat ikke kommer på podiet. Med en gennemsnitsalder på bare 23 år er vi bestemt tilfredse og glæder os til næste år, hvor vi helt sikkert vil blande os helt i toppen,” siger spillende træner Jacob Steglich-Andersen i en pressemeddelelse.

logy

Publiceret 27 August 2018 15:43

SENESTE TV