Mikkel Gram-Jensen stod en fantastisk kamp og havde mange store redninger. Foto: Ole Tradsborg

Mikkel Gram-Jensen stod en fantastisk kamp og havde mange store redninger. Foto: Ole Tradsborg

Flot fight rakte ikke i pokalnederlag

Historisk dag for GVI endte med nederlag, da knap 1000 tilskuere overværede opgøret mod Superligamandskabet fra SønderjyskE. Selv om kampen blev tabt, stod GVI alligevel som vindere efter opgøret

Af
Ole Tradsborg

0-3 kunne lyde som en dumpekarakter, men det var langt fra tilfældet for GVI, der spillede modigt - og i lange perioder var med - i opgøret mod storfavoritterne fra Haderslev. Og selv om det endte med et nederlag, endte det med en kæmpefest i Nymosen.

For der var i den grad dømt pokalstemning i GVI, og det sitrede i Nymosen blandt omkring 1.000 fremmødte tilskuere, hvor det føltes som om alle fodboldinteresserede fra Vangede, var mødt op, og alle som en var vidner til en historiske dag, da GVI for første gang nogensinde skulle spille en betydende kamp mod et superligahold. Stemningen var høj, og sjældent var der så mange tilskuere i køen foran indgangen.

Den gode stemning uden for banen forplantede sig inden for grønsværen, hvor GVIs drenge gik uimponeret til værks.

GVI kunne sågar med en portion held da også have bragt sig foran i kampens indledning, da kampen endnu var åben. Men som opgøret skred frem var det tydeligt, at gæsterne havde et par ekstra gear, de kunne sætte tempoet op i, da det gjaldt. Og på et sådant tidspunkt, midtvejs i første halvleg, scorede gæsterne to hurtige mål. Begge mål signeret af Mads Hvilsom. og han var ikke færdig med at vise sig frem.

GVI skulle i den fase af kampen prise sig lykkelige for, at scoren forblev 0-2 ved pausetid, for dette var ingen umulig opgave at hente.

Drama og flere mål

Devisen for GVI var dog klar - der skulle scores. Den tiltagende offensive satsning gav dog huller bagude, og GVI kunne i anden halvleg takke en storspillende keeper Mikkel Gram-Jensen for en stribe flotte og vigtige redninger. Det stod han allerede for i første halvleg, og mønstret fortsatte efter pausen, hvor han diskede op med adskillige kæmperedninger.

Han måtte dog kapitelure ved scoringen til 0-3, hvor de bagerste geledder var spillet helt tynde, og scoringen kunne let puffes over stregen fra nært hold af hattrickhelten Mads Hvilsom.

GVI vedblev dog at tro på tingene, og efter et hjørnespark var bolden på vej i de sønderjyske netmasker, men trods en ret godt placeret linjevogter og dommer, blev der ikke markeret for mål. Den manglende scoring slog dog ikke GVI ud, selv om Mikkel Gram-Jensen næsten bogstaveligt blev det, da han blev ramt af støvleknopperne i en direkte duel med en SønderjyskE-spiller, hvor keeperen frygtløst kastede sig ned i angriberens spark.

Sejr uden scoring

Tilbage står en fodboldfest uden sidestykke, en aften hvor GVI i den grad leverede varen. Og selvom kampen blev tabt, vandt klubben en masse fodboldhjerter. Eneste lille malurt i bægeret var, at man ikke lykkedes med scoring, og på den måde kunne have skabt en større historie. Men indsatsen og indstillingen kunne der ikke pilles ved, og særligt trekløveret Lasse G., Patrick Ehlers og keeper Mikkel Gram-Jensen spillede på et meget overbevisende niveau, der var iøjnefaldende for selv den neutrale tilskuer.

Og dem var der som bekendt mange af, foruden den store trofaste skare sås familier, og venner af GVI, tidligere spillere og trænere, samt også fodboldlandsholdsspilleren Yussuf Poulsen, der i sin talentfortid i Lyngby blev trænet af GVI's træner Søren Fjorting.

Yussuf Poulsen, der privat kender GVI-spillerne Michael Nielsen og Simon Raahave, gav sig masser af tid til at give autografer og snakke med rigtigt mange fodboldbørn, der på den måde fik sig en ekstra souvenir, og også kunne muntre sig i Sydbanks fanzone med fodbolddart og skydetelt.

Kampen og aftenen vil der berettiget blive talt længe om i Nymosen, og var du ikke selv til stede som tilskuer, kan et par highlights ses på Villabyernes Facebookside, hvor afsluttende interview med GVI-træner Søren Fjorting også ligger.

Publiceret 05 September 2018 12:21

SENESTE TV