Spillerne fra Copenhagen Towers fester efter sejren. Foto: Michael Quist

Spillerne fra Copenhagen Towers fester efter sejren. Foto: Michael Quist

Copenhagen Towers løb med Danmarksmesterskabet

For ottende gang i Copenhagen Towers' historie vandt klubben i weekenden det danske mesterskab. Denne gang over Triangle Razorbacks fra Vejle

Spændingen var tårnhøj til det sidste, men det blev Gentoftes Copenhagen Towers, der endte med pokalen i hænderne ved finalen i årets Danmarksmesterskab i amerikansk fodbold, der blev afholdt i weekenden i Slagelse. Det er ottende gang, at Towers vinder Mermaid Ball, som mesterskabet hedder, og dermed er klubben den, der har vundet titlen flest gange.

Dette blev det vindende spark. Foto: Per Falkeberg

Dette blev det vindende spark. Foto: Per Falkeberg

Modstanderne var Triangle Razorbacks fra Vejle, og de gav Gentofte-spillerne kamp til stregen. Afgørelsen faldt blot 46 sekunder før tid med resultatet 23-22 på tavlen.

Her greb Towers' cornerback Simon Maak et kast fra Razorbacks’ quarterback Peter Linnemann. Han løb ned ad banen med bolden og kunne måske have scoret. Men han valgte at lægge sig ned, så han ikke risikerede at miste bolden.

"Først tænkte jeg: "Bare scor!" Men så indså jeg, at kampen nu var vundet, så det var bare at lægge sig ned," fortæller Simon Maak i en pressemeddelelse fra klubben.

10. bedste i Europa

Hans holdkammerat Dayton Winn blev for andet år i træk kåret til finalens bedste spiller.

"Jeg vidste, at Razorbacks var gode til at justere løbende, så det var bare at holde presset. De havde en del spillere, som spillede begge veje og som var ved at blive trætte," siger han i pressemeddelelsen.

Tårnenes fans støttede op fra tilskuerrækkerne. Foto: Per Falkeborg

Tårnenes fans støttede op fra tilskuerrækkerne. Foto: Per Falkeborg

Sejren i den 30. udgave af DM-finalen, Mermaid Bowl, var kulminationen på en sæson, hvor Towers har vundet i alt 15 kampe i både den danske Nationalliga og Champions League-turneringen Northern European Football League.

Towers slutter sæsonen som det 10. bedste hold i Europa efter at have været nummer syv tidligere på sommeren. Det eneste nederlag i en ellers perfekt sæson var mod Europas fjerdebedste hold; Swarco Raiders Tirol i Super Final 1 hjemme i Gentofte Sportspark.

shp

Publiceret 15 October 2018 14:06