De forsvarende mestre fra Skovshoved Badmintonklub tog sig den 16. april i Frederiksberghallerne igen for sig af guldet. Arkivfoto

De forsvarende mestre fra Skovshoved Badmintonklub tog sig den 16. april i Frederiksberghallerne igen for sig af guldet. Arkivfoto

Sportsåret 2018 havde mange opture i Gentofte

Endnu en gang har et sportsår budt på opløftende lokale sportsoplevelser. Læs Villabyernes tilbageblik på sportsåret, der er gået

Af
Ole Tradsborg

Som lokal sportsjournalist har jeg endnu et år kunnet fornøje mig og lade mig ditto topunderholde af vore mange dygtige lokale sportsfolk.

Og selv om det i mine spalter primært er eliteidræt, der omtales, er jeg både bevidst omkring og fuld af beundring over, hvor stort et arbejde der gøres i de mange idrætsforeninger i kommunen.

For det er her, kimen til et sundt idrætsliv lægges, når de mange timer på fodboldbaner og i idrætshaller er tilendebragt. Derfor skal disse linjer også tjene til enorm anerkendelse til det enorme frivillige arbejde, der lægges på mudrede baner og i haller i de sene aftentimer.

Og det er også her unge, lokale håb formes som fremtidens idrætsstjerner. Se bare som et eksempel på HIKs største tennis-es, Holger Nødskov Rune, som det er umuligt at opsummere, hvor mange titler han har taget bare i 2018. Men nu er han bogstaveligt på vej ind i de voksnes rækker, og hans videre færd bliver spændende at følge.

Læs eller genlæs det fine portræt af ham i Villabyerne i december-udgaven kort før jul.

18-årige Line Christophersen fra GBK har præsteret mange gode resultater i 2018 med en fornem sølvmedalje ved badminton U19 VM i damesingle i november måned som højdepunkt. Arkivfoto

18-årige Line Christophersen fra GBK har præsteret mange gode resultater i 2018 med en fornem sølvmedalje ved badminton U19 VM i damesingle i november måned som højdepunkt. Arkivfoto

18-årige Line Christophersen fra GBK er et andet eksempel. Hun har præsteret mange gode resultater i 2018 med en fornem sølvmedalje ved badminton U19 VM i damesingle i november måned som højdepunkt. Hun er udpeget som én blandt ti øvrige topatleter og talenter af DIF i konkurrencen Årets Fund. Om hun løb med hæderen blev først kendt den 28. december 2018, efter redaktionens deadline.

Stars slået tilbage til start

Tilbageblikket på 2018 tager sit udgangspunkt i sidste års sølvvindere fra Gentofte Stars. Klubben imponerede og henrykkede alt og alle, men 2018 blev langt fra, hvad klubben havde håbet. Faktisk endte den så kulsort, som den kunne med tvangsnedrykning til landets næstbedste række, 1. division.

På grund af økonomiske vanskeligheder rykkede i 2018 Gentofte Stars ned i 1. division. Arkivfoto

På grund af økonomiske vanskeligheder rykkede i 2018 Gentofte Stars ned i 1. division. Arkivfoto

Det skete i maj måned, da klubbens økonomiske situation ikke længere tillod eliteishockey, og dermed var det slut med lokal ishockeydeltagelse i Metalligaen.

Førsteholdet er nu et rent amatørprodukt, men holdet rummer stor kvalitet, og de ligger ved årets udgang suverænt nr. et i Østrækken.

SISU kickstartede herrerne

Netop som Stars er SISUs herrer ditto startet forfra. I hvert fald på herresiden. Klubben havde i juni 2017 meldt ud, at den ville trække sig fra elitebasket, men efter få måneder blev et damehold en realitet, og holdet spillede mange gode kampe i Dameligaen.

SISU nåede slutspillet i april måned, men mistede bronzen til naboerne fra Virum, hvor SISU trods en god start måtte erkende nederlag, da Bronzedysten sluttede med en sejr til Virum Vipers med 72-58.

SISU nåede slutspillet i april måned, men mistede bronzen til naboerne fra i Virum. Arkivfoto

SISU nåede slutspillet i april måned, men mistede bronzen til naboerne fra i Virum. Arkivfoto

På herresiden findes nu et ungt og talentfuldt herrehold i 1. division. Holdet består udelukkende af spillere, som tidligere har spillet i SISU, enten som ungdoms- eller seniorspillere. Stammen af holdet består af SISUs stærke U19-hold, som inkluderer flere ungdomslandsholdsspillere, ligesom spillere fra den talentfulde 1997-generation samt et par tidligere SISU-ligaprofiler også er at finde i truppen.

Målsætningen for holdet er talentudvikling samt at etablere et stærkt hold i 1. division, som udelukkende bygger på danske spillere. I spidsen for holdet står cheftræner David Harder, der selv som en stor profil har spillet mange år i klubben.

Tog både DM-finalen og pokalen

For Gentofte Volley bød 2018 på ren optur.

Klubben genvandt i april DM-guldet, da de stensikkert sluttede finaleserien mod Middelfart som sejrsherrer. Et europæisk eventyr blev dog ikke så succesfuldt efterfølgende.

Succes var til gengæld tilfældet i december måned, hvor der igen var guldglimmer over Gentofte Volleyball, som efter et flot Final 4-arrangement i Brøndby Hallen kunne lade sig fejre som pokalmestre. Det skete efter en sejr på 3-1 over Hvidovre, efter Gentofte havde vundet over ærkerivalerne fra Marienlyst Odense i semifinalen.

Gentoftes damehold var selv snublende nær deltagelse i Final 4-stævnet, men efter selv at have haft matchbold tabte holdet en vanvittig nervepirrende kvartfinalekamp mod Aarhus.

Selv er Gentofte Ligadebutanter i den række, men er kommet meget overbevisende fra start.

Skovshoved tog guldet igen

De forsvarende mestre fra Skovshoved Badmintonklub tog sig den 16. april i Frederiksberghallerne igen for sig af guldet. Denne finale vil dog langt fra gå over i historien, for modstanderen fra Team Skælskør-Slagelse var mere end rimeligt amputeret på finaledagen.

Guldkampen led nemlig et stort knæk, allerede inden den var startet. Det gjorde den, fordi den forsvarende olympiske mester og nummer fem på verdensranglisten TSS-spilleren Carolina Marin ikke kunne spille, da hun havde pådraget sig en skade i baglåret.

Team Skælskør-Slagelse havde ikke nogen spillerberettigede spillere som erstatning, hvilket betød, at skovserne var foran på point allerede inden, finalen blev sat i gang, idet Team Skælskør-Slagelse blev dømt som taber af damesingle-kampen.

Derfor blev det en finale uden den helt store nerve. Den endte med en knusende sejr på 4-0, og dermed satte Skovshoved en ny, tyk streg under en suveræn sæson, der berettiget udløste guld, selv om det dog også relativt hurtigt lignede en slags cruise control mod guldet for Skovshoved.

Tour de Charlottenlund rullede for 30. gang

Det traditionsrige cykelløb fejrede i august sit 30 års jubilæum. Det skete i halvkøligt sommervejr - og med halvfarligt underlag. Sædvanen tro havde løbet lokket mange tilskuere til en hyggelig sommeraften på Jægersborg Allé. Menuen var den sædvanlige, men topunderholdende, tretrinsraket med først ungdomsløb, derefter velgørenhedsløbet La Flamme Rouge og slutteligt eliteløbet, hvor nogle af landets bedste cykelryttere bød op til dans.

De mange unge talenter viste sig først frem, hvorefter en skønsom blanding af tidligere ryttere og kendisser overtog scenen i La Flamme Rouge-løbet, alt imens 2 x Peter, nemlig Piil og Mygind sørgede for speak i lige så vanlig veloplagt stil.

La Flamme Rouge-løbet er et velgørenhedsløb, der blev startet af Brian Holm for ni år siden, og det har derfor i 2019 et jubilæum at fejre. Løbet i 2018 indsamlede flotte 72.000 kr., som går til velgørenhed til fordel for kræftramte, der kan få sig en cykeloplevelse på Mallorca og ikke bare en fornøjelsestur, men som led i genopbygning efter et måske længere kræftforløb.

JB Futsal Gentofte på Europakortet

Futsal har ikke tidligere haft den store lokale bevågenhed, men med JB Futsal Gentoftes store styrke på banen, blev fokus igen rettet på det fede spil, da det igen i marts blev til Futsalguld i Kildeskovshallen nok en gang proppet til sidste plads.

Jægersborg Boldklub klarer sig godt i indendørs fodbold - også kaldet futsal. Arkivfoto

Jægersborg Boldklub klarer sig godt i indendørs fodbold - også kaldet futsal. Arkivfoto

JB-holdet tryllede og tryllebandt sine tilskuere, da det blev til en samlet sejr over Sønderborg Inter i et meget velspillet DM-returopgør.

Og ikke nok med det, for senere på året blev holdet også Nordiske Mestre. Det blev en realitet, da holdet slog det finske mesterhold KaDy Futsal 3-2, hvorefter der blev skrevet dansk futsal-historie, i og med det var første gang et dansk hold stod som vinder turneringen.

NM-trofæet og hæderen blev ikke mindre af det faktum, at Futsal er meget længere fremme i både Sverige og Finland, hvor ligaerne er hårdere og længere end den danske. Så meget mere fortjent var det derfor, at JB Futsal Gentofte i 2018 kunne kalde sig danske og nordiske mestre.

JB Futsal Gentofte deltog derefter i august/september i UEFA Futsal Champions League, som foregik i Mostar i Bosnien. Det blev til et par udmærkede kampe, men også et exit efter holdet gik videre fra den indledende runde, men fik vist sig frem på den helt store europæiske scene.

Lokal fodbold uden X-Factor

Afslutningen på fodboldsæsonen 2017/2018 bød ikke på ikke de store opløfterige afslutningsscenarier. I den tidligere sæson havde Skovshoved imponeret mange, men netop afsluttede sæson var svær for skovserne, der længe måtte kigge opad i tabellen fra en placering i bunden.

Undervejs blev det flere gange til store prygl, blandt andet ude mod AB og Brønshøj. Skovshoved spiller derfor i nedrykningsspillet sæsonen 2018/2019.

Det samme gør HIK, der ellers længe lignede en sikker deltager til oprykningskampe i foråret 2019. Men efter bare ét sølle point i de sidste fire kampe glippede de billetter, og HIK skal således sammen med Skovshoved kæmpe for at undgå degradering til Danmarksserien.

I en af de kredse spiller GVI. Og i selvsamme række ligger også andre meget kompetente hold i toppen, og derfor måtte GVI’erne kæmpe hårdt for en topplacering. Det blev til flere flotte sejre, men også nederlag i vitale topkampe, blandt andet mod Holbæk, som i et udsat opgør, det sidst spillede i 2018, gav GVI bank med 3-0 at gå på vinterferie på. Blandt andet derfor er GVI hele 9 point fra rækkens førerhold fra Avedøre.

Det bliver spændende at se, om GVI med cheftræner Søren Fjorting i spidsen kan mønstre fornyet energi i sidste halvsæson 2019.

Superligahold kom til Vangede

September måned bød på Superliga-besøg i Nymosen for første gang nogensinde. Og det blev en festdag i Vangede og omegn, for trods et 0-3-nederlag til Holbæk fik GVI vist sig godt frem. Flere spillere var iøjnefaldende, men keeper Mikkel Gram-Jensen var med mange suveræne indgreb GVIs klart bedste.

I september fik Nymosen Superligabesøg, da Holbæk Bold- og Idrætsforening mødte Gentofte-Vangede Idrætsforening. Arkivfoto

I september fik Nymosen Superligabesøg, da Holbæk Bold- og Idrætsforening mødte Gentofte-Vangede Idrætsforening. Arkivfoto

Så den festlige aften i Vangede endte på sin vis med vindere i begge lejre.

HIK-fodbold – anfører får nu ansvaret fra sidelinjen

I november måned meddelte HIK, at man havde fundet navnet på en ny cheftræner. Valget faldt på Kristoffer Wichmann, der nåede at spille mere end 100 kampe i klubben og også sluttede sin spillende karriere af som anfører.

Nu bliver ansvaret givet på sidelinjen, og det bliver således spændende at se, hvad den tidligere Superligaspiller kan bidrage med derfra.

Reservelandsholdet med lokalt islæt

Da DBU og Spillerforeningen henover sommeren ikke kunne finde hinanden, endte det på den mest bizarre facon i ude-venskabskampen mod Slovenien. A-landsholdet var denne aften i september repræsenteret med mange lokale idrætsudøvere.

I målet stod JB Futsal Gentoftes Christoffer Haagh en meget fin kamp, og fra JB Futsal-lejren var også Christian Bommelund Christensen, Adam Fogt, Kevin Jørgensen og Louis Veis udtaget. Fra HIK stillede Rasmus Johansson op, og også Skovshoved havde repræsentanter af sted, nemlig Kasper Kempel og Daniel Holm Sørensen.

Afslutningen på fodboldsæsonen 2017/2018 bød ikke på ikke de store opløfterige afslutningsscenarier. Arkivfoto

Afslutningen på fodboldsæsonen 2017/2018 bød ikke på ikke de store opløfterige afslutningsscenarier. Arkivfoto

Kempel havde faktisk et udmærket forsøg i kampens indledning, som reserve-landsholdet dog endte med at tabe med de meget hæderlige cifre: 0-3.

Publiceret 31 December 2018 11:22

SENESTE TV