SISU Superstars i aktion i Gentoftehallen.

SISU Superstars i aktion i Gentoftehallen.

SISU Superstars dobbeltsejrede i debut

SISU Basketballs hold for børn med særlige behov var flyvende i dobbeltkamp mod Jonstrup Basketball

SISU Superstars har eksisteret i omkring et år, men har indtil nu kun slået sine folder på træningsbanen. Det blev der lavet om på i seneste weekend, da SISU Superstars bestående af børn med særlige behov fik debut i kampsammenhæng.

Således lagde Gentoftehallen rammer til en dobbeltkamp mod Jonstrup Basketball, der ligeledes råder over et specialhold.

Og succesen var til at få øje på, idet SISU Superstars sejrede ad to omgange med henholdsvis 14-6 og 10-6. Resultater, som skabte stor glæde hos børnene og hos træner Jacob Wienecke, der sammen med Jasmin El Habashi og Allan Naqvi har trænet holdet i det forgangne år.

"Det var en god oplevelse og et par fine kampe, hvor vi fik overført arbejdet fra træningsbanen til rigtige kampsituationer, som selvfølgelig er en lidt anden øvelse, end det børnene er vant til. Vi så både flotte scoringer og assists, men vi fik også løbet godt og dækket godt forsvar, hvilket var superflot, fordi det var allerførste gang, vi var i rigtig kamp,” roste Jacob Wienecke, der ligeledes lagde vægt på, at dobbeltkampene foregik i en god og hyggelig atmosfære med fællesopvarmning for begge hold og ikke mindst masser af familie og venner som opbakning på tribunerne.

SISU mod Wild Rabbits

Træneren hæftede sig desuden ved vigtigheden af, at børnene fik mulighed for at prøve sig af i rigtige kampsituationer, så sportskarrieren ikke udelukkende består af træning. En øvelse, der ser ud til at blive lettere med tiden, idet specialhold er begyndt at dukke op flere steder i landet.

Formålet er i alle tilfælde at gøre børn med særlige behov idrætsaktive, på trods af at de kan have svært ved at passe ind i idrætsfælleskaber, der foregår på traditionelle præmisser.

Trænerne for SISU Superstars er således i gang med at planlægge et stævne i marts med deltagelse af henholdsvis Svendborg Rabbits, Glostrup Basketball, Jonstrup Basketball og selvfølgelig SISU.

Særligt navnet Svendborg Rabbits vækker genklang blandt basketballinteresserede, idet klubben de seneste 15 år har ligget helt i toppen af dansk herrebasket. I oktober 2018 etablerede klubben et specialhold med navnet Wild Rabbits, og det er altså dette mandskab, SISU Superstars ser ud til at få fornøjelsen af til marts. jbl

Publiceret 25 January 2019 14:15