Christian Hee Foss har netop scoret til 2-1. Foto: Ole Tradsborg

Christian Hee Foss har netop scoret til 2-1. Foto: Ole Tradsborg

Stars fightede sig til sejr i første semifinalekamp

Der var fuld tænding med blod på isen, da Stars onsdag aften sejrede 2-1 over Vojens efter et nervepirrende drama. De to næste semi'er spilles i weekenden i Sønderjylland

Af
Ole Tradsborg

Som klar grundspilsvinder i Østrækken i 1. Division var Gentofte Stars hurtigt klar til at gå i slutspillet efter en flot sæson, der har budt på et hav af sejre.

Kvartfinaleserien mod Jutlandia Vikings var en ren walk-over, da Stars sejrede stort i alle tre opgør.

Herefter var vejen banet til semifinalekampe, hvor stærke Vojens stod som en af de mere seriøse udfordrere til Stars' talentfulde 1. divisionsmandskab. Og der var hockeystemning i hallen onsdag aften, hvor humøret blandt de 200 hockeyfans på lægterne løftede sig adskillige grader, da Christian Hee Foss bragte hjemmeholdet foran efter 10 minutters spil.

Mod slutningen af første periode udlignede gæsternes Frederik Rasmussen dog scoren, som derfor var 1-1 inden anden periode.

Tæt fight fortsatte

Anden periode blev en sand slagudveksling mellem de to mandskaber, hvor det var tydeligt at se, at ingen af holdene ønskede at blotte sig. Perioden sluttede derfor logisk som den startede, og det uden de større tilbud at berette om til nogen af mandskaberne.

I tredje periode virkede Stars meget opsatte på at få det bedste afsæt til serien, og det gik den vej, da Christian Hee Foss efter seks minutter i perioden afsluttede et fint angreb og dermed blev dobbelt målscorer.

2-1 var dog en spinkel føring, og da gæsterne i den grad sate sig på resten af opgøret, var det et presset Stars-mandskab, der skulle kæmpe hårdt for at bevare føringen og have chancen for at bringe sig på 1-0 i semi-serien.

Stars gjorde det unægtelig ikke lettere for sig selv, da en sand udvisningsregn ramte holdet, blandt andet da Mads Linke plantede sin stav lige i hovedet på en Vojens-spiller, der blødende fra munden måtte udgå.

Gentofte Stars' Mads Linke plantede sin stav lige i hovedet på en Vojens-spiller, der blødende fra munden måtte udgå. Foto: Ole Tradsborg

Gentofte Stars' Mads Linke plantede sin stav lige i hovedet på en Vojens-spiller, der blødende fra munden måtte udgå. Foto: Ole Tradsborg

De blodige spor på isen blev herefter behørigt udvisket af en af de tre kompetente dommere, og spillet fortsatte i et meget intenst gear.

Ryggen mod muren

Men det skulle blive svært for Stars, der i undertal måtte takke målrammen bag keeper Larsen et par gange, lige som de sidste små tre minutter i den grad var med ryggen mod muren.

Især fordi Christoffer Lindhøj fik 2x2 minutter for endnu en høj stav og undervejs fik følgeskab i straffeboksen af medspiller Carl Gustav Schultz, der måtte samme vej efter en udvisning for roughing. Dermed måtte Stars spille hele to mand i undertal i den helt afgørende fase af kampen.

Stars-spillerne på isen ofrede dog alt, hvad de kunne, og lidt til, og derfor forblev scoren 2-1 og sejr efter en aften, der 'lugtede lidt af gamle dage'.

Christian Hee Foss blev dobbelt målscorer i kampen. Foto: Ole Tradsborg

Christian Hee Foss blev dobbelt målscorer i kampen. Foto: Ole Tradsborg

Lugten fortsætter ufortrødent i serien, hvor der spilles bedst af fem kampe. De næste to opgør ude i morgen lørdag og søndag, og vinder Stars, er serien slut, og finalekampene venter.

Omvendt vil et eller to nederlag betyde, at en evt. kamp 4 / evt. 5 bliver spillet i Gentofte henholdsvis 30. og 31. marts - begge dage kl. 14.

Hold dig orienteret på Villabyerne.dk, hvor resultatet af kamp 2 og 3 vil kunne læses.

Publiceret 22 March 2019 16:42

SENESTE TV