Glæden var stor, da DM-guldet endnu engang havnede i JB Futsal Gentoftes hænder. Foto: Ole Tradsborg

Glæden var stor, da DM-guldet endnu engang havnede i JB Futsal Gentoftes hænder. Foto: Ole Tradsborg

Futsalguldet blev i Gentofte

JB Futsal Gentofte henrykkede sine mange fans, da guldet blev sikret på ny via 2-2 i anden finalekamp med København Futsal

Af
Ole Tradsborg

Gentoftehallen var godt fyldt op, da det afgørende guldslag skulle slås mellem JB Futsal Gentofte og København Futsal. Efter 3-1 til JB’erne i første opgør, var det et gæstende mandskab, der skulle fremad.

Men det var holdet og cheftræner Bo Holden helt forberedte på.

”Jeg forventer et opgør, hvor vi vil se København gå rimeligt offensivt til værks. Og endda måske også spille i overtal tidligt (ved at erstatte keeper med en markspiller, red) Men ligegyldigt hvad, er vi godt forberedte,” sagde cheftræneren kort før de to hold løb på banen i fuld spotlight.

Der var lagt op til et festligt finalebrag, og hallen sydede af forventningsfuldhed.

Opgøret startede dog med et JB-hold noget mere afventende, end hvad hjemmepublikummet brød sig om, men det var dog tydeligt for enhver, at kampen havde nerve.

JB’erne var godt forberedt, og københavnerne brugte mange kræfter på at være meget på bolden og møde JB højt på banen. Den offensive satsning gav pote efter seks minutters spil, hvor gæsterne efter gode kombinationer bragte sig foran, og dermed halede ind på JB’s forspring fra første opgør.

Målet rystede dog ikke synderligt JB, der fortsat så i fuld kontrol, og efter et kvarter var Morten Larsen livlig i flere omgange, dog uden effekt. Men det skulle komme!

Kontant modsvar efter pausen

Rundt på tilskuerpladserne i Gentoftehallen blev pausen flittigt brugt til at diskutere, hvad JB’erne skulle gøre, for at bringe sig ind i opgøret igen. For et faktum var det, at Guldkampen nu var helt åben. Da der heller ikke spilles med reglen om udebanemål, som i visse sammenhænge tæller dobbelt ved mål-lighed, betød det, at København Futsal nu blot skulle score en gang, så var scoren helt lige.

Men bedst som københavnerne bryggede på comebacket, så slog JB’erne til. På bare et minut scorede hjemmeholdet to gange, og så var guldet rykket helt tæt på.

Først scorede Morten Larsen et rigtigt energimål, og hans jubel ude på tilskuerpladsens var mindst lige så energisk som det, der førte til scoringen. Målet til 2-1 stod ligaens topscorer Morten Falck for, da han med et langskud, og lidt hjælp fra København-keeperen, sørgede for ekstatisk stemning i hallen.

Foto: Arthur Cammelbeeck

Foto: Arthur Cammelbeeck Arthur J. Cammelbeeck/Altinget

Man fornemmede herefter klart en opgivende stemning hos gæsterne, der dog igen fandt momentum og fik scoret til 2-2. På det tidspunkt var der syv minutter tilbage på uret, og med to hurtige scoringer, ville scoren være lige, og en forlænget spilletid ville vente.

Men kræfterne var nu tydeligt sluppet op, og faktisk var JB tættest på en dødsstøds-scoring, da Louis Veis fornemt blev spillet ’blank’, men alene med målmanden sneg afslutningen sig lige præcis uden om den ene stolpe.

Stolpe ud blev det dog for gæsterne en håndfuld minutter senere, og så brød jublen i det meste af hallen ud, hvorefter der var dømt fællessang og champagne-brus efter medaljer og pokal var i hus. Overrækkelsen stod Gentoftes borgmester Hans Toft for.

Hæder til Zaki

Medaljeregnen flød over JB-spillerne, der allerede kunne hylde en af deres egne, inden fælles-overrækkelsen.

Og det var intet mindre end årets spiller i Futsalligaen, der blev sat navn på af futsal-landstræner Nikolai Saabye. Valget faldt fortjent på JB Futsal Gentoftes dygtige og teknisk meget stærke spiller, Zakaria El-Ouas.

Foto: Arthur Cammelbeeck

Foto: Arthur Cammelbeeck Arthur J. Cammelbeeck/Altinget

’Zaki’ er en af de absolut mest iøjnefaldende spillere på et komplet JB-hold, og hans gode blik for spillet giver ofte de ekstragode scoringer. Stort tillykke til ham – og til resten af holdet der nu kan kalde sig danske mestre for andet år i træk efter en samlet score på 5-3.

Publiceret 25 March 2019 12:00

SENESTE TV