Gentofte Volley jubler over en vunden bold på vej mod sejren i den første DM-finalekamp mod Hvidovre. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Gentofte Volley jubler over en vunden bold på vej mod sejren i den første DM-finalekamp mod Hvidovre. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Gentofte Volley kom flyvende fra første finalekamp

DM-finaledebutanterne fra Hvidovre VK blev sendt hjem fra volleyarenaen i Kildeskovshallen med et 0-3 nederlag

Hvis første DM-finalekamp mellem Gentofte Volley og Hvidovre VK fortalte den fulde historie om det indbyrdes styrkeforhold, så bør der ikke blive nogen slinger i valsen for Gentofte Volley, for finaleserien startede med ren opvisning fra de lokale helte.

For første gang siden 1999 er DM-finalespillet i volleyball et rent sjællandsk opgør. Spillerne fra Gentofte og Hvidovre kender hinanden ud og ind. En del af spilerne på Hvidovres hold har for år tilbage været at finde i Gentofte Volley-trøje til kampe i VolleyLigaen. Alle i Hvidovre er meget opsatte på at slå Gentoftes regerende mestre af tronen, men kampen blev alligevel afviklet i en god atmosfære i den næsten propfyldte volleyarena.

Gentoftes cheftræner Shane Smith havde valgt sin startopstilling med skelen til at lægge et stort servepres fra kampens start, uden i øvrigt at ændre så meget i forhold til de seneste succesfulde Gentofte-opstillinger i slutspilsfasen.

Anfører Peter Trolle startede på diagonalen, Philip Özari og Mads Møllgaard på kanterne, Rasmus Mikelsons og Simon Gade på centerpladserne, Mads Kyed som spilfordeler samt Fabio Moret i liberorollen.

I begge årets slutspilsfaser er Gentofte startet tilbageholdende og noget afventende. Det resulterede i en uventet spændende første kvartfinalekamp mod Ikast og i nederlag hjemme mod Middelfart i første semifinalekamp. Det var totalt ændret i lørdagens kamp. Pres på fra første bold, og det meste lykkedes for Gentofte-spillerne.

Peter Trolle fra Gentofte Volley angriber mod Hvidovres tremands-blokade i første DM-finalekamp i volleyarenaen i Kildeskovshallen. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Peter Trolle fra Gentofte Volley angriber mod Hvidovres tremands-blokade i første DM-finalekamp i volleyarenaen i Kildeskovshallen. Foto: Flemming Patulski Nielsen

Hvidovre spillede faktisk fint, men det var tydeligt, at stormvejret ikke levnede mange muligheder for vestegnsholdet til at komme ind i kampen. 25-19 til Gentofte i første sæt.

I andet sæt lykkedes det de rødblusede Hvidovre-spillere at komme ind i kampen. Anders Hartmann kom ind i stedet for Philip Özari. Slutfasen af sættet var nervepirrende, hvor holdene fulgtes ad stillingsmæssigt. De blå fra Gentofte skulle bruge flere sætbolde for at afgøre det til deres fordel. Med sætsejr 28-26 var jublen stor hos Shane Smith, da det var svært at forestille sig, at Hvidovre-holdet kunne rejse sig efter dukkerten.

"Vi gør de rigtige ting hele kampen igennem, og holder konstant højt niveau. Det var flot, at drengene var så tændte som tilfældet var. Hvidovre falder noget fra hinanden i tredje sæt, efter at det trods vores store pres lykkedes dem at spille sig ind i kampen i andet sæt," bemærkede Gentofte Volleys formand Ulrik Hesse efter kampen.

I tredje sæt viste Gentofte-holdet yderligere sin store bredde. Spillemæssigt gjorde det ingen forskel, at Gentofte nu havde skiftet ud på begge kantpositioner. Tobias Kjær kom ind og medvirkede væsentligt til, at Gentofte vandt sættet så stort som 25-17.

Der spilles bedst af fem kampe i DM-finaleslutspillet. Næste kamp er i Hvidovre fredag den 19. april. Tredje kamp er igen på Gentoftes hjemmebane tirsdag den 23. april kl. 19. jbl

Publiceret 15 April 2019 14:21