SISU Superstars kom, så og sejrede. I tre ud af fire kampe, hvilket rakte til den samlede førsteplads. Foto: Tom Andreasen - Fotografi

SISU Superstars kom, så og sejrede. I tre ud af fire kampe, hvilket rakte til den samlede førsteplads. Foto: Tom Andreasen - Fotografi

SISU Superstars skrev historie på Fyn

SISU strøg helt til tops i Danmarks første basketballstævne for børn med særlige behov

Umiddelbart lignede det en bevidst skræmmetaktik fra Svendborg Wild Rabbits. Hjemmeholdets spillere løb på banen til buldrende toner fra Gnags-klassikeren 'Vilde Kaniner' med efterfølgende individuel præsentation af spillerne, som var der tale om en kamp på højeste niveau.

Imidlertid var bagtanken en ganske anden ved basketballstævnet, der var Danmarks første nogensinde for børn med særlige behov.

"Det var første gang, at børnene deltog i et stævne, så vi ville gerne gøre det højtideligt og give spillerne en rigtig wow-oplevelse. De skulle have lov til at føle sig som stjerner," fortalte Rasmus Klein-Døssing, træner for Svendborg Wild Rabbits, der dagen igennem ligeledes fungerede som en medlevende stævnespeaker.

Wow-faktor og stjernestøv var der da også masser af med besøg i hallen fra Svendborg Rabbits’ professionelle Basketliga-spillere, der gav hånd, skrev autografer og stillede op til billeder med dagens lidt mindre kendte aktører.

Samtidig var der dagen igennem hele tiden lidt ekstra på spil, idet det regnede med sponserede præmier hver gang, der blev udført en god detalje eller på anden måde ydet en ekstraordinær indsats på banen.

Spillede alle minutter

Det stort anlagte show, som omkransede stævnet, så dog ikke ud til at forplante sig til nervøsitet hos SISU Superstars, der på dagen bestod af henholdsvis Marius Snorre Kavin, Kasper Naqvi, Esmeralda Brun, Taya Kesseba og Noah Rude Poulsen.

Fem spillere, der på grund af et par ærgerlige afbud var nødt til at spille samtlige minutter i dagens i alt fire kampe. To mod Svendborg Wild Rabbits og to mod Jonstrup Basketball.

Det svære udgangspunkt til trods endte SISU på tre sejre og et enkelt nederlag, hvilket rakte til den samlede førsteplads som følge af en markant bedre målscore end Jonstrup Basketball på andenpladsen.

Noah Rude Poulsen fejrer en scoring mod Jonstrup Basketball. Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Noah Rude Poulsen fejrer en scoring mod Jonstrup Basketball. Foto: Tom Andreasen - Fotografi

”Spillerne er virkeligt gode til at føre de ting, vi øver og taler om til træning, over i kampene. Vi spiller generelt godt sammen som hold, og i dag flyttede vi os også flot for hinanden og fik blandt andet fat i en masse rebounds, ligesom vi fik vist flere flotte tekniske detaljer. Vi har virkelig rykket os på kort tid, og det overrasker mig faktisk, at vi tabte en kamp,” sagde en stolt Jacob Wienecke, der sammen med Jasmin El Habashy, Allan Naqvi og Søren Formann træner og leder SISU Superstars.

Spillerne gav alt

Også Rasmus Klein-Døssing fra Svendborg Wild Rabbits var særdeles tilfreds med stævnets forløb og hæftede sig blandt andet ved, at spillerne fik at mærke, hvad det vil sige at deltage i et sportsstævne med alt, hvad det indebærer.

”Børn med særlige behov bliver noget gange 'nurset' lige rigeligt, så det var fint, at de her prøvede at være med i et stævne, som både var rigtig sjovt og rigtig hårdt. For vores eget vedkommende kan jeg i hvert fald sige, at det var godt, der ikke var flere kampe, for spillerne havde ikke mere at give af til sidst sidst,” sagde Rasmus Klein-Døssing med et smil.

Der var gang i konfettikanonen, mens Queens' 'We are the champions' bragede ud af højttalerne. Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Der var gang i konfettikanonen, mens Queens' 'We are the champions' bragede ud af højttalerne. Foto: Tom Andreasen - Fotografi

De trætte ben blev dog formentlig glemt til slut, da op til flere konfettikanoner blev skudt af i hallen, mens Queens 'We are the Champions' bragede ud af højtalerne og spillerne fik hængt guldmedaljer om halsen.

Ved hjemkomsten til Gentofte undrede dele af selskabet fra SISU sig over, hvorfor borgmester Hans Toft mon ikke tog imod med rådhuspandekager, hvilket syntes at have været den oplagte afslutning på en fantastisk dag. Med et glimt i øjet forstås.

Der eksisterer i alt fire danske basketballhold for børn med særlige behov. Udover de tre klubber i aktion under stævnet i Svendborg er der tale om Hvidovre Basketball, som var forhindret i at deltage. jbl

Publiceret 19 April 2019 07:19

SENESTE TV