Finalekampene blev også sidste år afviklet i Gentoftehallen.

Finalekampene blev også sidste år afviklet i Gentoftehallen.

Gentoftehallen lægger gulv til finalestævne i basketball for folkeskoler

Tranegårdskolen og Ordrup Skole er med, når elever fra hele landet på fredag kæmper om årets Jr. NBA

Af
Mikael Østergaard

I februar startede 80 danske folkeskoler og fritidsklubber med at spille mod hinanden i skoleturneringen 'Jr. NBA League' i Danmark.

Tranegårdskolen og Ordrup Skole endte begge på en 1. plads i turneringen og skal nu kæmpe om titlen som Jr. NBA mestre. Hver skole stillede med 15 spillere fra 4.-6. klassetrin.

Finalestævnet bliver en kæmpe festdag. 32 hold skal mødes i de 16 indledende kampe, som leder op til den store finalekamp om eftermiddagen. Basketballstjernen Josh Richardson vil være med til at lave træningssessions for børnene og stiller op til foto, autografskrivning, snak og highfives. Josh Richardson, 25, har været hos Miami Heat i 4 år, hvor han er topscorer.

Jr. NBA League er udbredt i mere end 25 lande verden over og blev afholdt for første gang i Danmark forrige år. BørneBasketFonden er NBA's officielle danske samarbejdspartner og har igen i år udrullet den landsdækkende skoleturnering i samarbejde med Basketligaen.

Efter turneringen får to spillere mulighed for at blive udtaget til den internationale Selection Camp. Det er en 5-dages camp, hvor de udvalgte spillere fra forskellige lande møder hinanden og træner basketball og skaber nye kammeratskaber. I år var to unge fra Danmark i Bologna, Italien.

På denne camp bliver der udtaget et officielt 'Jr. NBA Team' bestående af 10 drenge og 10 piger, som skal til USA og deltage i den internationale turnering 'Jr. NBA Global'. I alt 12 hold fra forskellige dele af verden skal dyste mod hinanden.

Publiceret 12 June 2019 08:41